Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΡΟΟΥΝ ΕΛΑΣ- ΚΑΝ»
Σταθερά στις κινητοποιήσεις

Τη συμπαράστασή της στο δεκαπενθήμερο αγώνα των μεταλλεργατών της πολυεθνικής εκφράζει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα

Με τετράωρες στάσεις εργασίας, σε κάθε βάρδια, συνεχίζουν με πείσμα τις κινητοποιήσεις τους, περισσότερο από δύο βδομάδες, οι μεταλλεργάτες στην πολυεθνική εταιρία «ΚΡΟΟΥΝ ΕΛΑΣ - ΚΑΝ» στην Πάτρα και διεκδικούν ικανοποιητική Διμερή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων από την επιχείρηση, για άμεση υπογραφή της σύμβασης με τους δικούς της όρους, εκμεταλλευόμενη την επαίσχυντη ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, οι εργάτες παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους.

Το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ, όταν τοπική εφημερίδα της Πάτρας, προχτές, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κλείνει η ΕΛΑΣ - ΚΑΝ;», άφηνε να εννοηθεί πως η διοίκηση της επιχείρησης απογοητευμένη από την αγωνιστική στάση των εργαζομένων προσανατολίζεται να κλείσει το εργοστάσιο - χτες η διοίκηση το διέψευσε - και να μεταφέρει την παραγωγική δραστηριότητα αλλού.

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα σημειώνει πως σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πως «τάχα θα κλείσει το εργοστάσιο, αυτό δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων για να καμφθεί η αγωνιστικότητά τους».

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την αδιαλλαξία της πολυεθνικής εταιρίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργατών και σημειώνει πως «οι εκβιασμοί και οι τραμπούκικες απειλές της εργοδοσίας είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας που παρέχει στο πολυεθνικό κεφάλαιο η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ για "ελεύθερη δράση χωρίς περιορισμούς του κεφαλαίου" που στο βωμό της κερδοφορίας του κατακρεουργούνται εργασιακά - κοινωνικοοικονομικά δικαιώματα, υπονομεύεται ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης».

Καταλήγοντας, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει την ταξική, αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους της «ΚΡΟΟΥΝ ΕΛΑΣ - ΚΑΝ» και καλεί όλα τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της πόλης να υψώσει μέτωπο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και αντιπαράθεσης με την πολυεθνική.

Παράλληλα, στο πλευρό των αγωνιζόμενων μεταλλεργατών βρίσκεται το κλαδικό Σωματείο Μετάλλου στην Πάτρα αλλά και πλήθος ταξικών σωματείων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ