Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συρρίκνωση και ανεργία

Σύσκεψη για την τραγική κατάσταση, όπου έχει οδηγηθεί από την αντιαγροτική πολιτική και την ΑΤΕ

Απλήρωτοι παραμένουν για πάνω από 8 μήνες οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ενώ όπως καταγγέλθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, η ΑΤΕ ακολουθεί σταθερά πορεία συρρίκνωσης της Οργάνωσης με σκοπό την ιδιωτικοποίησή της.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σωματείων, συνεταιρισμών, κομμάτων, μαζικών οργανώσεων. Ανάμεσά τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Η «Ομοσπονδία» από 700 εργαζόμενους έχει σήμερα μόνο 60(!) ενώ για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα εκποιεί την ακίνητη περιουσία της. Από τα τμήματα της κάποτε ανθούσας συνεταιριστικής οργάνωσης, λειτουργούν πλέον μόνο το εκκοκκιστήριο και το κονσερβοποιείο. Οσον αφορά στο πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η Αγροτική Τράπεζα παρέχει δάνεια στην Οργάνωση, προκειμένου να πληρώσει αυτή τις αποζημιώσεις σε όσους αποχωρούν από την εργασία, δεν κάνει όμως το ίδιο για την εξόφληση των μισθών του προσωπικού.

Μιλώντας ο Αγγελος Τζέκης στη σύσκεψη, υπογράμμισε ότι με την πολιτική συρρίκνωσης του συνεταιριστικού κινήματος που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, «χτυπιέται» και ο εργαζόμενος, ο οποίος παραμένει απλήρωτος και χάνει στο τέλος την εργασία του. Αλλά και ο μικρομεσαίος αγρότης που πληρώνεται χαμηλότερα χρόνο με το χρόνο για τα προϊόντα του, ενώ τα έξοδα παραγωγής όλο και αυξάνουν. Ακόμη, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν με τους συναδέλφους τους των άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων και τους αγρότες, προκειμένου να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της Οργάνωσης. Τέλος, διαβεβαίωσε το σωματείο ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα του σε κάθε αγωνιστική κινητοποίησή του.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος μίλησε για την ανάγκη λαϊκής συσπείρωσης για να ανατραπούν τα σχέδια κλεισίματος της Οργάνωσης. «Οι συνεταιρισμοί, είπε, αποτελούν "καρφί" στη λογική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η πολιτική που ακολουθείται από την ΕΕ είναι η συρρίκνωσή τους. Αυτό όλο το σχέδιο υλοποιείται από την ΑΤΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο σφυρί και η ΣΕΚΑΠ (2011-08-03 00:00:00.0)
Απλήρωτοι 10 μήνες οι εργαζόμενοι (2004-12-14 00:00:00.0)
Τις απαξιώνουν κυβέρνηση και ΑΤΕ (2003-11-12 00:00:00.0)
«Βέτο» στην ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών εργοστασίων (2003-11-01 00:00:00.0)
Συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις (2003-02-28 00:00:00.0)
Σε πορεία ιδιωτικοποίησης (2002-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ