Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο, θέατρο παντού...
Ο θίασος του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Ο θίασος του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
  • Από το κάστρο της Καλαμάτας, άρχισαν οι παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, με το σαιξπηρικό «Ημέρωμα της στρίγκλας». Η παράσταση ανεβάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνικά Απόστολου Βέττα, κοστούμια Αντάνη Βολανάκη, χορογραφία Κωνσταντίνου Μίχου, μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου, φωτισμούς Σάκη Μπιρμπίλη. Παίζουν: Σωκράτης Αλαφούζος, Στάθης Βούτος, Στέλιος Γεράνης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Ζαχαράκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιώτα Μηλίτση, Κώστας Μπάρας, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Βάνα Πεφάνη, Γρηγόρης Ποιμενίδης κ.ά. Η παράσταση θα παιχτεί στις 17/7 στο κηποθέατρο του δήμου Παπάγου και σε άλλα φεστιβάλ δήμων, αλλά και στο Ηρώδειο (31/8).
  • Το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα, στο θέατρο της ΕΗΜ Ιωαννίνων, θα δώσει την πρεμιέρα του με την «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση, σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Γ. Μπακόλα, σκηνικά - κοστούμια Ι. Σταυρίδου, μουσική Δ. Θεοχάρη, χορογραφίες Κ. Βήχα, φωτισμούς Οδ. Παυλόπουλου. Παίζουν: Η. Κωστή, Δ. Ξανθόπουλος, Γ. Μωρόγιαννης, Ντ. Σιμοπούλου, Α. Μούκανος, Δ. Πετρόπουλος, κ.α. Θα ακολουθήσει περιοδεία, με πρώτο σταθμό την Πρέβεζα (14/7).
  • Στο κηποθέατρο του δήμου Παπάγου, σήμερα (9.15μμ), ο δήμος φιλοξενήσει την αγγλόφωνη παράσταση των «Τρωάδων» του Ευριπίδη, από το θίασο του Πανεπιστημίου του Ντιτρόιτ, σε σκηνοθεσία Αρθουρ Μπηρ.
  • Τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Κ. Λειβαδέα, σκηνοθεσία Κ. Πρέκα, σκηνικά Τ. Νικολαΐδη, κοστούμια Θ. Βαρδαξή, μουσική Λ. Καλκάνη, παρουσιάζει το θέατρο «Οραμα» του Κ. Πρέκα, ο οποίος υποδύεται τον Οιδίποδα. Η τραγωδία θα παιχτεί: 14/7 στο «Βεάκειο» του Πειραιά, 18/7 στην Αίγινα, 22/7 στο Θέατρο «Ρεματιά» του Χαλανδρίου, 25/7 στο Αστρος Κυνουρίας, 31/7 στις Οινούσσες, 5/8 στο Χολαργό, 7/8 στα Στύρα, 9/8 στη Δεσφίνα, 21/8 στο αμφιθέατρο Σιβήρης, 23/8 στο δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας, 8/9 στο αμφιθέατρο Αχαρνών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ