Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Βέλη νέου σκανδάλου κατά Σιράκ

ΠΑΡΙΣΙ.-

Νέο πλήγμα στη δημόσια εικόνα του δέχεται, αυτές τις μέρες, ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ μετά από τα δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία αρχίζει να αποκαλύπτεται άλλο ένα σκάνδαλο, που συνδέεται με τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία, το 2002.

Η αρχή έγινε με στοιχεία που δημοσίευσε η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaine» και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες. Σύμφωνα με αυτά, δικαστική έρευνα, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Σιράκ χρησιμοποίησε, τουλάχιστον μία φορά, χωρίς να πληρώσει αντίτιμο, αεροπλάνο της χρεοκοπημένης, πλέον, αεροπορικής εταιρίας «Euralair» για να επισκεφθεί τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Πρώην στέλεχος της εταιρίας, που τηρεί την ανωνυμία του, υποστηρίζει ότι ο Σιράκ είχε και άλλες φορές χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα της, ακόμη και για οικογενειακά ταξίδια αναψυχής, χωρίς να πληρώσει. Το σκάνδαλο δεν εντοπίζεται μόνο στις δωρεάν μετακινήσεις του Σιράκ, γενικώς, αλλά στο γεγονός ότι η επίσημη αποτίμηση των εξόδων της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν ελάχιστα κάτω από το νόμιμο όριο, προφανώς με βάση χαλκευμένα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ