Κυριακή 11 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΑΦΝΙΚΗ «ΤΡΙΠΛΑ» Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ
"Θυμήθηκε" την ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ...

«Απόπειρα πολιτικής παρωδίας», χαρακτηρίζει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, την ξαφνική κίνηση του Δ. Τσοβόλα να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τέσσερις μήνες μετά την απόπειρά του να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΗΚΚΙ.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας καλεί αύριο Δευτέρα τα μέλη της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, σε: «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αποφάσεως που λήφθηκε στις 20 Μαρτίου 2004 από την Πολιτική Γραμματεία περί αναστολής λειτουργίας του κινήματος», όταν ο ίδιος, όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΚΠΕ, δήλωνε ότι το ΔΗΚΚΙ έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, που συγκροτήθηκε στις 18 Ιούνη μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία συμμετείχε η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του οργάνου και είχε αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του κόμματος, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ο Δ. Τσοβόλας βάφτισε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, τη συγκέντρωση προσωπικών του επιρροών και πρώην στελεχών του. Ετεροχρονισμένα, μετά από τέσσερις μήνες, και αφού όλο το διάστημα ο Δ. Τσοβόλας διακήρυττε ότι το ΔΗΚΚΙ έκλεισε, και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να εμποδίσει τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου του στις Ευρωεκλογές, εμφανίζεται σήμερα πως δήθεν συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για να ερωτηθεί το αρμόδιο όργανό της».

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, επίσης σημειώνει ότι μετά την απόφαση του Δ. Τσοβόλα, πραγματοποιήθηκαν «τέσσερις νόμιμες και ανοιχτές συνεδριάσεις της ΚΕ», υπήρξε «η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία κρίθηκε άκυρη «η εντολή του Δ. Τσοβόλα για διάλυση του ΔΗΚΚΙ» και «το κόμμα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, και με βάση το καταστατικό του βρίσκεται ήδη σε προσυνεδριακή περίοδο για το 2ο Συνέδριό του, που θα γίνει στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2004».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ