Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Ταξικό προσκλητήριο αγώνα!

Σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζουν τον ταξικό γιορτασμό της

Εργατικά Κέντρα, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται για τον ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, το οποίο υπογραμμίζει την ανάγκη μιας ισχυρής απάντησης της εργατικής τάξης ενάντια στις πολιτικές που επιβουλεύονται τα δικαιώματά της.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει την κεντρική συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη συγκέντρωση, καθώς και σε όλες τις άλλες ταξικές αγωνιστικές εκδηλώσεις, καλεί και η ΕΣΑΚ Δημοσίου. Την ίδια μέρα, θα γίνουν ταξικές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις ή Συντονιστικά Σωματείων και Συνδικαλιστών, για Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα και Βόλο, Χανιά, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά και Αμφισσα.

Στην ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά, το ΠΑΜΕ έχει τονίσει ότι «η εργατική τάξη της χώρας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιβάλλεται να δώσουν τη δική τους αγωνιστική - διεθνιστική - ανυπότακτη απάντηση και να κάνουν σαφέστατο στην κυβέρνηση πως δε θα περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της».

Οπως επισημαίνει το Πανεργατικό Μέτωπο, «η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών για να πείσει ότι δήθεν η πλειοψηφία των μισθωτών στήριξε πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τα προγράμματά τους για ιδιωτικοποιήσεις, πάγωμα μισθών και συντάξεων, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και υποταγή στα κελεύσματα της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ». Οι εξελίξεις αυτές - συνεχίζει - βάζουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα, σε νέους πιο σημαντικούς ρόλους.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ