Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιδημοκρατική συγκάλυψη

Ευνοϊκές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας υπέρ νόθων αντιπροσώπων για το συνέδριο

Τον εκφυλισμό και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος προωθούν, με κάθε τρόπο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» που συγκροτούν την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς θα επιτρέψουν για ακόμα μια φορά τη συμμετοχή στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΠ - που θα γίνει το Γενάρη του 2001 - νόθων αντιπροσώπων από σωματεία που δεν εφαρμόζουν την απλή αναλογική!

Συγκεκριμένα κάτω από την πίεση και την κατακραυγή στο προηγούμενο απολογιστικό συνέδριο του ΕΚΠ, στο οποίο πήραν μέρος 32 νόθοι αντιπρόσωποι έξι ναυτεργατικών σωματείων που εφαρμόζουν πλειοψηφικό σύστημα, είχε αποφασιστεί ότι θα γίνει συνέδριο για να τροποποιηθεί το καταστατικό πριν το επόμενο τακτικό συνέδριο. Σ' αυτό το συνέδριο η ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) είχε προτείνει να μην πάρουν μέρος οι νόθοι αντιπρόσωποι, πρόταση που δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία με ευθύνη των υπολοίπων παρατάξεων και αποχώρησε για να μη νομιμοποιήσει τη νοθεία!

Ωστόσο, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ, οι συμβιβασμένες παρατάξεις, εκτός από τη ΔΕΣΚ που απείχε από την ψηφοφορία, αποφάσισαν να γίνει καταστατικό συνέδριο τον Ιούνη του 2001, μετά το εκλογοαπολογιστικό, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του συνεδρίου!

Η κατρακύλα όμως της πλειοψηφίας του ΔΣ δε σταματά εδώ. Με εγκύκλιο που αποστέλλουν σε όλα τα σωματεία - μέλη του ΕΚΠ, αφού ενημερώνουν για την απαράδεκτη απόφασή τους, δεν αναφέρουν κουβέντα για την τροποποίηση του καταστατικού, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν προτίθεται η πλειοψηφία του ΔΣ να πάρει τέτοια απόφαση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ