Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τις «Τρωάδες» του Λούκιου Ανναίου Σεννέκα ανεβάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Εταιρεία Θεάτρου Μηχανή σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος, στα Ναυπηγεία Ψαρρού (Λεωφ. Δημοκρατίας), μέχρι τις 25 Ιουλίου (9.30μ.μ). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται θεατρική παράσταση σε χώρο ναυπηγείου, κατάλληλα διαμορφωμένου να τη δεχτεί.

Στις «Τρωάδες του Σεννέκα» ή στον «κόσμο της μανίας» η υπόθεση αντλείται από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Εκάβη» και «Τρωάδες». Η Τροία έχει αλωθεί και οι Ελληνες αρχηγοί αφανίζουν την πόλη ισοπεδώνοντάς τη, βυθισμένοι στην ηδονή της βεβήλωσης και των ανεπανόρθωτων εγκλημάτων. Οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία, η άπνοια καθυστερεί την αναχώρηση αλλά η θεαματική τελετή της σφαγής, με την υπόδειξη του Μάντη Κάλχα, της Πολυξένης και του Αστυάνακτα οδηγεί στην αναχώρηση των πλοίων από την Τροία.

Παίζουν: Φίλιππος Σοφιανός, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Ζωή Ναλμπάντη, Νίκη Σερέτη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Μίλτος Σαμαράς, Παναγιώτης Κακατσίδης, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Μαρίζα Παπαδημητρίου, Κλαίρη Χριστοπούλου, Ελένη Οικονόμου, Ευαγγελία Χαραλάμπους, Νίκος Θεοφανίδης. Η είσοδος είναι 10 ευρώ και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο ειδικό σχολείο Περάματος. Τηλέφωνο για πληροφορίες και διάθεση εισιτηρίων: 210 4414700.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ