Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολιτικός «χαμός»... εξπρές

ΑΓΚΥΡΑ.--

Πυρά ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση Ερντογάν μετά το προχτεσινό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Παμούκοβα, ο απολογισμός του οποίου μειώθηκε χτες από κυβερνητικές πηγές σε 36 νεκρούς και 45 τραυματίες. Οι περισσότερες εφημερίδες απέδωσαν το αιματηρό δυστύχημα στη χρήση της υπερταχείας σε ακατάλληλη υποδομή, που δεν την «άντεχε», για λόγους κυβερνητικής «επίδειξης» - την υπερταχεία είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ερντογάν με τη φράση «με το βήμα αυτό, θα δείξουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η Τουρκία στη μάχη του πολιτισμού», κάτι που κατά τρόπο μάλλον αναμενόμενο οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες χτες κράδαιναν. «Φόνος», «Σφαγή εξπρές» («Σαμπάχ») και «Θάνατος στο όνομα μιας επίδειξης» («Μιλιέτ»), ήταν τα χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα. Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, έθεσε θέμα παραίτησης της κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βοσνία για να μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος, εμφανίστηκε να μη δέχεται πολύ καλόβολα τις «βολές» των δημοσιογράφων. Με μια γερή δόση λαϊκισμού και αλαζονείας αντέδρασε σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις περί απόδοσης ευθυνών λέγοντας: «Αν μοιραζόσασταν τον πόνο, δε θα κάνατε τέτοιες ερωτήσεις... Αυτό που έχετε να πείτε είναι να θέσετε θέμα παραίτησης της κυβέρνησης ή του υπουργού. Καταρχάς πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας, καθώς απευθύνετε ερωτήσεις. Μην αντιμετωπίζετε το θέμα με ιδεολογικά κριτήρια»!

  • Δε θα δικαστεί για υποθέσεις διαφθοράς ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ