Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Αυλαίες του Μάη
Η Ειρήνη Ιγγλέση στο «Σπίτι της Κλωντίν» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»
Η Ειρήνη Ιγγλέση στο «Σπίτι της Κλωντίν» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»
  • Τη μοναδική προσωπικότητα της κορυφαίας Γαλλίδας συγγραφέως Κολέτ, έτσι όπως αναδύεται από το αυτοβιογραφικό της έργο «Το σπίτι της Κλωντίν», θα ερμηνεύσει η Ειρήνη Ιγγλέση στην παράσταση που φέρει τον ομώνυμο τίτλο και θα ανέβει το Μάη στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος). Πρόκειται για επιλογή και θεατρική προσαρμογή κειμένων από τη συλλογή διηγημάτων που η Κολέτ δημοσιεύει στα 49 της χρόνια, το 1922, όταν το ταλέντο της έχει διεθνώς αναγνωριστεί, όταν διεκδικεί ήδη την αδιαφιλονίκητη θέση της στο πάνθεον της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η επιλογή και θεατρική επεξεργασία έχει γίνει από τη μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση - Μαργέλου (εκδ. «Καστανιώτη»). Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Τιτίνας Χαλματζή και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Η Ειρήνη Ιγγλέση πλαισιώνεται από τη Σεσίλ Μικρούτσικου που υποδύεται τη συγγραφέα σε παιδική ηλικία.
  • Μια θεατρική παράσταση δραπετεύει από τη σκηνή ενός θεάτρου και ζωντανεύει μέσα σε νέους χώρους. Στη φιλική ατμόσφαιρα ενός μπαρ όπου ηθοποιοί και κοινό γίνονται μια παρέα και η προηγούμενη χιλιετία συναντά την επόμενη. Η θεατρική ομάδα «Πλάνη» παρουσιάζει από την 1η μέχρι τις 31 του Μάη, στο «Κέλσος» (Λ. Βουλιαγμένης 63 και Κέλσου 4), την παράσταση «Να φύγει ο τρελός απ' την Αυλή». Παίζουν: Αννα Ετιαρίδου και Κώστας Δελακούρας.
  • Με δύο έργα ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Θέατρο Δάφνης «Φάνης Χηνάς». Στην Κεντρική Σκηνή ανεβαίνει το έργο του Νικολάου Λάσκαρη «Μαλλιά κουβάρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου, σκηνικά Φρέντυ Γκίζα, κοστούμια Ελευθερία Τζομπανάκη. Παίζουν: Τάκης Κασίμης, Δέσποινα Δαμίγου, Σπύρος Ράδος κ.ά. Στην Πειραματική Σκηνή ανεβαίνει το έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Διαδρομή σε λευκό τοπίο», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου, σκηνικά Φρέντυ Γκίζα και μουσική Σ. Αλοίμονου - Τ. Οικονομίδη. Παίζουν: Γιώργος Γιαννακόπουλος, Γιώτα Κωστελέτου, Αγγελος Μαρίνος, Αγγελική Πρωτόπαππα κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ