Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Νίκη της «Δημοκρατικής Ενότητας»

Στις χτεσινές αρχαιρεσίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η «Δημοκρατική Ενότητα» (ΔΕΗ) σημείωσε μεγάλη νίκη κερδίζοντας 9 έδρες και ποσοστό 52% (356 ψήφοι σε σύνολο 779 ψηφισάντων). Το ΣΕΗ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) 3 έδρες 138 ψήφους. Το «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» (Δ. Παπαγιάννης) 82 ψήφους και 2 έδρες. Η «Ελεύθερη Εκφραση» 60 ψήφους και 1 έδρα. «Αισθητική» 31 ψήφους, 1 έδρα και «Ανεξάρτητη Κίνηση Θεσσαλονίκης» 52 ψήφους και 1 έδρα.

Οι ηθοποιοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουν την πιο σκληρή, την πιο άγρια λιτότητα. Η ανεργία πλήττει και το δικό τους κλάδο. Καθημερινά όλοι, ως εργάτες της Τέχνης, γίνονται μάρτυρες μιας επιθετικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στόχο έχει το μυαλό και τα αντανακλαστικά αντίστασης του ανθρώπου. Οι ηθοποιοί ψήφισαν για το νέο ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Για τη «Δημοκρατική Ενότητα» δεν ήταν απλώς μια εκλογική μάχη. Ηταν ένας ουσιαστικός αγώνας για ένα σωματείο ισχυρό συνδικαλιστικά και καλλιτεχνικά, ικανό να παρεμβαίνει στα πολιτιστικά δρώμενα. Η νέα διοίκηση και όλοι οι ηθοποιοί μαζί καλούνται να αγωνιστούν για τη διαμόρφωση συνθηκών τέτοιων που θα τους επιτρέπουν να παίζουν τον κοινωνικό «ρόλο» τους. Καλούνται να αγωνιστούν για μια κοινωνία που θα διευκολύνει τη δημιουργία, για μια κοινωνία ισότητας και ειρηνική. Για μια κοινωνία που η Τέχνη θα είναι προϋπόθεση. Για μια κοινωνία αξιοκρατική, χωρίς ανεργία και ανθρώπους να ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ