Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Οργή για τα σενάρια «αφαίμαξης» των Ταμείων

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας

Την έκπληξη, αλλά και την οργή της, για την πρόταση ειδικής επιτροπής, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Οικονομίας Χ. Φώλια, για την αυτοχρηματοδότηση δημοσίων έργων και με τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, εκφράζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

Αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η Ομοσπονδία επισημαίνει για τη «νέα έμπνευση του πρώην κορυφαίου συνδικαλιστικού μας εκπροσώπου, προέδρου της ΕΣΕΕ»: «Επειδή, κύριε υπουργέ και πρώην "συνάδελφε - συνδικαλιστική", εμείς οι έμποροι, αιμοδότες του ασφαλιστικού μας φορέα, πρώην ΤΑΕ και νυν ΟΑΕΕ, που το πληρώνουμε αδρά και μας επιστρέφει ψίχουλα, "χορτάσαμε" από τις επενδύσεις των αποθεματικών μας στο χρηματιστήριο από την προηγούμενη κυβέρνηση, ευχαριστούμε πολύ για τη νέα σας προσφορά, αλλά δε θα πάρουμε».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία: «Επειδή οι διορισμένες και μη εκλεγμένες διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κατ' εντολήν της προηγούμενης κυβέρνησης "έπαιξαν" και έχασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια στο χρηματιστήριο, που αποτελούσαν τον ιδρώτα και το υστέρημα των ασφαλισμένων, και κανένας δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, κανείς δεν παραιτήθηκε έστω από ευθιξία, ούτε τα Ταμεία φυσικά πήραν τα χρήματά τους πίσω, γι' αυτό και σε σας λέμε ΟΧΙ για τη νέα "επένδυση" που ετοιμάζετε. Απλούστατα δε σας εμπιστευόμαστε και δε θέλουμε να αγγίξετε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι ο Χ. Φώλιας, ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ «και σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση» μεθόδευσε «την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων και την παραχώρηση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ