Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ
Αλλα λόγια...

Αναπάντητα άφησε η κυβέρνηση τα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν από το «μπλακ - άουτ» της 12ης Ιούλη, με τις απαντήσεις που έδωσε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής - όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις - ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ο υπουργός αοριστολογώντας, σημείωσε αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ότι «απελευθέρωση δε σημαίνει ασυδοσία» ενώ αναφέρθηκε γενικόλογα στα προβλήματα της ΔΕΗ. Οπως είπε, στόχος είναι «να ενισχύσουμε περαιτέρω το σύστημα για να έχει στο μέλλον την ευστάθεια και την ικανότητα να καλύπτει τις ανάγκες» και πρόσθεσε πως «μια μονάδα για να λειτουργήσει χρειάζεται 3 χρόνια» ενώ σήμερα «υπάρχουν μονάδες που έχουν ηλικία 30 και 35 ετών».

Ο Δ. Σιούφας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «ανεύθυνη κριτική» μόλις «1.30 ώρα μετά το γεγονός». Οσον αφορά το προσωπικό της ΔΕΗ υποστήριξε ότι είναι επαρκώς εκπαιδευμένο για τέτοιες περιπτώσεις και σημείωσε πως «η σύσταση της επιτροπής δεν είχε σκοπό να βρει τους υπεύθυνους, αλλά να βρεθούν τα αίτια που δημιούργησαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης» κι αυτό όπως είπε γιατί «δε θέλουμε να μετατρέψουμε την επιτροπή σε δικαστήριο». Παράλληλα, ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με το τι προβλήματα παρουσίασε η μονάδα του Λαυρίου καθώς και για το εύρος των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ