Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Θετική αρχή

Με τα... τερτίπια των φυσικών φαινομένων να πρωταγωνιστούν στην αυλαία του «ΓΙΟΥΡΟΛΙΜΠ», στο Ιέρ της Γαλλίας, οι Ελληνες και ξένοι ιστιοπλόοι, που μετέχουν στη διοργάνωση, ξεκίνησαν σε ήπιους ρυθμούς την προσπάθειά τους για την κατάκτηση της κορυφής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν έκαναν το... χατίρι των αθλητών του πρώτου γκρουπ των «470» για την πραγματοποίηση περισσοτέρων από μίας ιστιοδρομίας. Πάντως οι Ελληνες πρωταθλητές, Κοσματόπουλος - Τριγκώνης, που έλαβαν μέρος στη μοναδική κούρσα έκαναν σπουδαία αρχή, κατακτώντας την 6η θέση ανάμεσα σε 83 σκάφη.

Στο άλλο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας διεξήχθησαν δύο ιστιοδρομίες, στις οποίες καλύτερη απόδοση είχαν οι Παπαδόπουλος - Καρασταμάτης που πλασαρίστηκαν αντίστοιχα στην 25η και 34η θέση. Στις γυναίκες στα σκάφη της «470», το δίδυμο των Μπεκατώρου - Τσουλφά κατέλαβε την 16η θέση στη μοναδική ιστιοδρομία που πραγματοποιήθηκε. Στο «ΓΙΟΥΡΟΛΙΜΠ», όμως, μετέχουν και άλλοι πρωτοκλασάτοι Ελληνες ιστιοπλόοι. Μεταξύ αυτών ο Παπαθανασίου, που αγωνίστηκε στα «ΦΙΝΝ» είχε θετική παρουσία καθώς τερμάτισε 11ος, όπως και ο Κοντογούρης ο οποίος στην ίδια ιστιοδρομία βρέθηκε στη 16η θέση.

  • Να προστατέψει το τραυματισμένο του πόδι θέλησε ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος στην 5η κούρσα της διεθνούς ιστιοπλοϊκής βδομάδας του Σίδνεϊ, εγκατέλειψε την προσπάθεια για τερματισμό, μένοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 35 βαθμούς ποινής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ