Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Γενική πρόβα...

...Ενόψει των Ολυμπιακών για την Εθνική το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

«Στη Σόφια θα κάνουμε ένα πέρασμα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Κανένας προπονητής μεγάλης ομάδας δε θα επιβάρυνε τους αθλητές του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, από τη στιγμή που υπάρχει Ολυμπιάδα σε λίγους μήνες». Αυτά είπε ο Χρήστος Ιακώβου αναφορικά με το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα. Οι αγώνες αποτελούν μια πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, καθώς οι αθλητές μας έχουν πάρει ήδη τα εισιτήρια για την Αυστραλία.

Η «ντριμ τιμ» βρίσκεται από χτες στη βουλγαρική πρωτεύουσα «λαβωμένη», αφού τραυματισμοί και λόγοι πρόληψης ανάγκασαν κάποιους αθλητές να μείνουν στην Ελλάδα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Λεονίδης και Σπύρου, ενώ στη δεύτερη οι Κόκκας και Μήτρου. Οι απουσίες αυτές βέβαια στην παρούσα φάση από ελάχιστα ως καθόλου απασχολούν τον ομοσπονδιακό προπονητή που ανέφερε ακόμα: «Πιστεύω ότι θα πάρουμε μερικά μετάλλια, αλλά δε γνωρίζω τον αριθμό και τι χρώμα θα έχουν. Αλλωστε στόχος μας είναι το Σίδνεϊ και η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Θα έχουμε φτάσει στην καλύτερη φόρμα λίγο πριν ταξιδέψουμε στην Αυστραλία».

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, στη μάχη ρίχνεται πρώτος τη Μεγάλη Τετάρτη (18.00), ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών, όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τον Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου, που όπως όλα δείχνουν θα επανεμφανιστεί μετά τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Σχολιάζοντας την ενδεχόμενη αναμέτρηση ο Σαμπάνης δήλωσε: «Δε φοβάμαι το Ναϊμ, αλλά τον υπολογίζω, όπως και τους δύο Βούλγαρους. Εγώ θέλω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος, αφού έχω κάνει μόνο δύο μήνες προπόνησης».

Τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα θα αγωνιστεί ο Γιώργος Τζελίλης («θα παίξω και ό,τι βγει»), ενώ το Μεγάλο Σάββατο στις 15:00 για την κατηγορία των 85 κιλών θα ριχτεί στη μάχη ο Πύρρος Δήμας. Αλλη μια φορά μακριά από την οικογένεια αλλά... «έχω συνηθίσει πλέον. Ελπίζω μετά τον αγώνα μου να φύγω γρήγορα και να προλάβω να κάνω Ανάσταση στο Λιτόχωρο μαζί με την οικογένειά μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και πάω στη Σόφια χωρίς άγχος».

Τη σκυτάλη στις 17:30 θα πάρουν οι Κάχι Καχιασβίλι και ο Κώστας Γκαρίπης για τα 94 κιλά. Τέλος την Κυριακή στα +105 θα πάρει μέρος, ο άλλος νεαρός της Εθνικής, ο Γιώργος Βιτσαράς. Μαζί με τους άνδρες θα πάνε στη Σόφια και τέσσερις γυναίκες, η Εύη Χατζηαβραμίδου που θα αγωνιστεί στα 53 κιλά, η Θεανώ Ζαγκλιβέρη και η Κλειώ Μυλωνά στα 75, καθώς και η Μαρία Τάτση στα 69 κιλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ