Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυλαία» για την Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν υπάρχει πια. Η δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που για δεκαετίες μάς πρόσφερε το αστείρευτο κέφι της, υπέκυψε χτες στις 7 το απόγευμα στο Ιατρικό Κέντρο, όπου νοσηλευόταν. Η υγεία της είχε παρουσιάσει επιδείνωση, λόγω αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Η Ρ. Βλαχοπούλου, την οποία ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια ο σακχαρώδης διαβήτης, είχε εισαχθεί εσπευσμένα την περασμένη βδομάδα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο στομάχι. Δυστυχώς, όμως, η δημοφιλής ηθοποιός δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη.

Η Ρ. Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα και για πολλές δεκαετίες πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα. Η ταλαντούχα ηθοποιός, που γεννήθηκε με το τραγούδι στα χείλη της, ξεχώρισε για το πηγαίο χιούμορ, τους αυτοσχεδιασμούς και τις ατάκες της που σφράγισαν πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε ως τραγουδίστρια σε μικρή ηλικία, σε μουσικές εκδηλώσεις του Δραματικού Συλλόγου Κέρκυρας (στο ωδείο του σπούδασε). Η πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση έγινε το 1940 με το βαριετέ του Μίμη Τραϊφόρου, τραγουδώντας τη μεγάλη επιτυχία της εποχής, «Μικρή Χωριατοπούλα». Από το 1953 γίνεται μέλος του ΣΕΗ και συγκροτεί θίασο, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί και ως ηθοποιός σε πολλές επιθεωρήσεις, αποκαλύπτοντας πλούσια υποκριτικά προσόντα. Παράλληλα με την πλούσια θεατρική της πορεία, έπαιξε σε πολλές ταινίες και στην τηλεόραση. Πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Χαρτοπαίχτρα», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η βουλευτίνα», «Η παριζιάνα», «Βίβα Ρένα», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» κ.ά.

Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της δημοφιλούς ηθοποιού, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της, δήλωσε: «Μεγάλη απώλεια για όλους μας. Ο κόσμος της επιθεώρησης, του τραγουδιού, του κινηματογράφου έχασε μια μεγάλη καλλιτέχνιδα. Θα τη θυμόμαστε με το κέφι της, το τραγούδι της, το γέλιο της, στους χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε μοναδικά στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία».

Η κηδεία της Ρένας Βλαχοπούλου θα γίνει δημοσία δαπάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ