Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ακυρώστε τους τηλε-σπιούνους

Το περιστατικό επίκαιρο και αυθεντικό. Μπήκε ο άνθρωπος στο κατάστημα για να πάρει ένα κουτί παρκετίνη και τη ζήτησε με δύο λατινικά γράμματα και έναν αριθμό. Με την παραγγελία, έκανε και τη χιουμοριστική παρατήρηση. Αυτά τα αρχικά, ταιριάζουν σε πράκτορες - ράμπο μυστικών υπηρεσιών, που αλωνίζουν, λίγες μέρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας. Λέτε να τα άκουσε αυτά, το αερόπλοιο που σηκώθηκε επιτέλους, ρώτησε, με το ίδιο χιούμορ ο υπάλληλος.

Η κουβέντα επεκτάθηκε σε λίγο με πελάτες και προσωπικό, μια κουβέντα που είχε αρχίσει με τα αρκτικόλεξα ενός κουτιού παρκετίνης. Και τι πρέπει να κάνουμε παλικάρια, πέταξε ο «πρακτικός» της μικρής σύναξης, βλέποντας κατά τα ουράνια για αερόπλοια, αερόστατα και ελικόπτερα «Απάτσι» που πήραν το όνομα από τους μακρινούς εκείνους Ινδιάνους με τις υψηλές ανιχνευτικές ικανότητες...

- Να τυφλώσουμε τους ηλεκτρονικούς χαφιέδες, πρότεινε ο ένας. - Αυτό γίνεται ήδη, αντιπαρατήρησε ένας άλλος. Κάθε μέρα κάποιο ηλεκτρονικό μάτι «τυφλώνεται» με μπογιές, με «σπρέι», με εντομοκτόνα αεροψεκασμού. Το πειραχτήρι της παρέας αγοραστών και υπαλλήλων πρότεινε συλλογικά μέτρα: - Μας βλέπουν, λοιπόν, και μας ακούνε; Μας παρακολουθούν στις τουαλέτες και στις ερωτικές μας στιγμές. - Ελάτε λοιπόν έξω, στο πεζοδρόμιο. Βλέπετε στην κολόνα κουρνιασμένο τον ηλεκτρονικό σπιούνο. Βλέπετε το αερόστατο, όλοι μαζί, λοιπόν: Σηκώστε τα χέρια ψηλά, με ανοιχτά σε βεντάλια τα δέκα σας δάχτυλα. Και επειδή μας βλέπουν και μας ακούνε, φωνάξτε δυνατά ό,τι σας περάσει από το κεφάλι. Φορέστε μαύρα γυαλιά, αυτά των τρομοκρατών και των πρακτόρων. Κάντε ότι κρύβετε με προσοχή κάτι στην τσάντα σας. Μιλήστε με το διπλανό σας όσο μπορείτε ακαταλαβίστικα.

Αυτά είναι ακτιβιστικά κόλπα, παρατήρησε ο ενημερωμένος. Ολα τα παραπάνω και αγώνας συλλογικός λαϊκός, συμπλήρωσε ο προβληματισμένος αγωνιστής.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ