Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνεχίζει την πολιτική ομηρίας ο δήμαρχος

Την άρνηση του δημάρχου Πειραιά, Χρ. Αγραπίδη, και της παράταξής του να εφαρμόσουν το νόμο και να εκτελέσουν στοιχειωδώς το καθήκον τους, εισέπραξαν για μια ακόμα φορά 30 συμβασιούχοι του δήμου. Οι εργαζόμενοι, έχοντας δικαιωθεί δικαστικά και από το Εφετείο, προσήλθαν, προχτές το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να πιστοποιήσει, όπως το σχετικό ΠΔ ορίζει, σε ποια υπηρεσία και για ποιο χρονικό διάστημα εργάζονταν, προκειμένου να μονιμοποιηθούν στο Δήμο. Για μια ακόμα φορά όμως, η παράταξη της πλειοψηφίας, παραβιάζοντας το καθήκον της, αρνήθηκε να προχωρήσει σ' αυτή τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με απόφασή του, το 1998, είχε αποφασίσει πως οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, μαζί με άλλους 250, για τους οποίους ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει δικαστικές αποφάσεις, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέχρι το Μάη του 1998. Για διάστημα δηλαδή που καλύπτει τις προϋποθέσεις του Ν.250/97 για να μετατραπεί η σχέση εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Μετά την εκλογή του, όμως, ο σημερινός δήμαρχος, Χρ. Αγραπίδης, αρνήθηκε, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις, να ανταποκριθεί στο αίτημα παροχής από το Δημοτικό Συμβούλιο των πλήρως συμπληρωμένων στοιχείων που απαιτούσε ο νόμος για να προσληφθούν μόνιμα. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αλλά ο δήμαρχος εξακολουθεί να αρνείται να υλοποιήσει δικαστικές αποφάσεις του Εφετείου, προκειμένου οι εργαζόμενοι, με βάση το νέο Προεδρικό Διάταγμα, να μονιμοποιηθούν.

Την ανάλγητη αυτή συμπεριφορά που, για πέντε ολόκληρα χρόνια, επιδεικνύει η δημοτική αρχή σε βάρος αυτών των εργαζομένων, κατήγγειλε ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», ο οποίος αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων, επισήμανε ότι η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής είναι παράνομη και στόχο έχει να κρατάει σε ομηρία τους συμβασιούχους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ