Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική, θέατρο, χορός
  • Στο «Τρένο στο Ρουφ», η καλλιτεχνική εταιρία «Αξάνα», δίνει από σήμερα, δέκα παραστάσεις με τον τίτλο «Χάρισμα: Η Συμμετρία της Αρμονίας», με δημοφιλή τραγούδια και μελωδίες από την Αθήνα του 1896 έως την Αθήνα του 2004 και το Πεκίνο του 2008, με 24 ενδιάμεσους σταθμούς (Παρίσι 1900, Σεντ Λούις 1904, Λονδίνο 1908, Στοκχόλμη 1912, Αμβέρσα 1920 κλπ), καθώς και κείμενα από την Αρχαία και Νέα Ελληνική Γραμματεία (Πίνδαρος, Παυσανίας, Ελύτης κλπ). Η καλλιτεχνική επιμέλεια - σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη, η μουσική επιμέλεια - επιλογή τραγουδιών του Μηνά Αλεξιάδη, η φιλολογική επιμέλεια της Μαρίας Τσιμά, τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα. Τραγουδούν: Χαρά Κεφαλά, Ζαχαρίας Καρούνης, Κωνσταντίνα Ψωμά. Ερμηνεύουν: Σπύρος Περδίου και Μαρία Τσιμά. Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Μποτονάκης (πιάνο), Βασίλης Λιαρμακόπουλος (κοντραμπάσο), Κωστής Μεϊδάνης (κρουστά) και Μάρκος Παπασυφάκης (κιθάρα).
  • Συναυλία στη Γουμένισσα του Κιλκίς δίνει, αύριο, ο Παντελής Θαλασσινός.
  • «Ευμενίδες» του Αισχύλου, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο, με την Αννα Συνοδινού και τους: Πέπη Μεταλλείδου, Μάνια Τεχριτζόγλου, Κώστα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο κ.ά.
  • Τη Δευτέρα συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα (φωτό) στο Ελληνικό.
  • Χοροί, μελωδίες και τραγούδια μετατρέπουν σε ήχο και εικόνα τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και διατρέχουν χρονικά το έτος, από το Λύκειο των Ελληνίδων, Δευτέρα και την Τρίτη, στο Ηρώδειο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λευτέρη Δρανδάκη, διακόσια και πλέον μέλη της Ομάδας, με παραδοσιακές στολές από τη συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων, παρουσιάζουν μια παράσταση εμπνευσμένη από την πολυχρωμία της ελληνικής ενδυμασίας, αλλά και τη μακρόχρονη πορεία της ελληνικής δημοτικής παράδοσης. Μαζί τους, εμφανίζονται γνωστοί τραγουδιστές όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, δύο χορωδίες, η χορωδία Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Γεωργίου Ι. Κακουλίδη και η χορωδία Νέων του Λυκείου των Ελληνίδων «Μουσικές Ανατροπές» κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ