Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις στην Οδησσό

Παντελής Θαλασσινός
Παντελής Θαλασσινός
Με τετραήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων (2 - 5/9) γιορτάζει το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του και τα 210 χρόνια της πόλης της Οδησσού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Αποκαλυπτήρια του αγάλματος των τριών Φιλικών, στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας (2/9).

-- Παρουσίαση του 2ου τόμου της σειράς αρχαιολογικών οδηγών που αφορά στην ιστορία των ελληνικών αποικιών της βόρειας παρευξείνιας περιοχής (3/9).

-- Παράσταση θεάτρου δρόμου βασισμένη στον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Διασκευή - σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής. Παραγωγή: ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, στην Πλατεία Αρχαιολογικού Μουσείου (3/9).

-- Εκθεση μουσικής εικονογραφίας: «Η μουσική στην κλασική Ελλάδα». Μέσα από 95 πίνακες παρουσιάζονται πτυχές της μουσικής ζωής στην αρχαιότητα, μουσική και αθλητισμός, μουσική στο θέατρο και στο χορό, στον καθημερινό βίο, σκηνές της μουσικής αγωγής των νέων (4/9).

-- Συναυλία του Παντελή Θαλασσινού με τη γνωστή ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, την Ορχήστρα Λαϊκών Οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού, και τη χορωδία του Παραρτήματος του ΕΙΠ. Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει μουσικές της Ιωνίας, του Πόντου, της Θράκης και άλλων περιοχών, ενώ το δεύτερο περνά από τον Τσιτσάνη στον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη για να καταλήξει στους σύγχρονους Ελληνες συνθέτες. (Ουκρανικό Θέατρο, 4/9).

-- Θεατρική παράσταση από την ομάδα ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, με ήρωες από τα βιβλία «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι και «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής, (Ουκρανικό Θέατρο, 5/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ