Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με ένα φλάουτο και ... μια ορχήστρα

Eurokinissi

Παρά τα όσα μας τραγουδούσε παλιά ο Ιαν Αντερσον, αυτός ο απίστευτος Βρετανός μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής, δεξιοτέχνης του φλάουτου (το οποίο ενέταξε δημιουργικά στη ροκ) και «ψυχή» του θρυλικού, πια, συγκροτήματος «Τζέθρο Ταλ», όχι μόνο δεν είναι «αρκετά γέρος για ροκ εν ρολ» αλλά εξακολουθεί να μαγεύει τους πάντες, παρά τα 41 χρόνια συνεχούς και ανοδικής καλλιτεχνικής ζωής.

Αυτός ο ταλαντούχος άνθρωπος λοιπόν - ο οποίος, ενώ άνετα και δικαίως θα μπορούσε να φέρει τον «τίτλο» του «ροκ σταρ», προτιμά αυτόν τον «ταπεινό» του μουσικού - επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει μια ορχηστρική εκδοχή των τραγουδιών του συγκροτήματος, υπό τον τίτλο «Ian Anderson plays orchestral Jethro Tull».

Θα εμφανιστεί στην Αθήνα στις 10 του Σεπτέμβρη και στη Θεσσαλονίκη στις 11 του Σεπτέμβρη συνοδευόμενος από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του John O' Hara. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει το νέο, εκπληκτικό ορχηστρικό του έργο στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει σε ένα μήνα η παρουσίασή του στο συναυλιακό χώρο «Olympia» στο Παρίσι. Το πρόγραμμα κυρίως περιλαμβάνει υλικό των «Jethro Tull», αλλά και κομμάτια από τις προσωπικές δουλιές του Αντερσον. Εισιτήρια προπωλούνται στο «TICKET HOUSE».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ