Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το επόμενο στάδιο ντόπινγκ

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο του ντόπινγκ, στα πλαίσια της σημερινής κυριαρχίας των πολυεθνικών, του κυνηγητού των κερδών, των ρεκόρ, του θεάματος, κλπ., κλπ; Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε:

Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ποντικό, που είναι γεννημένος ολυμπιονίκης των δρόμων αντοχής. Ενώ, τα φυσιολογικά ποντίκια τρέχουν μια απόσταση 900 το πολύ μέτρων, πριν εγκαταλείψουν εξουθενωμένα, το προαναφερόμενο μπορεί να καλύψει 1.800 τουλάχιστον μέτρα. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα «ενισχυμένα ποντίκια» μπορούν να τρέξουν επί μία ώρα περισσότερο από τα φυσιολογικά. Το επίτευγμα αυτό έγινε δυνατό με τη χρήση της βιοτεχνολογίας και τις κατάλληλες επεμβάσεις των επιστημόνων στα γονίδια του πειραματόζωου, πριν καν αυτό γεννηθεί. Δημιούργησαν, δηλαδή, έναν εκ γενετής πρωταθλητή δρόμων αντοχής και στην πραγματικότητα ένα εντελώς νέο ζώο. Τα επίκαιρα - λόγω των γνωστών εξελίξεων - ερωτήματα, εάν ο ποντικός αυτός θεωρείται ντοπαρισμένος και αν ναι, πώς μπορεί αυτό να ανιχνευτεί, ωχριούν μπροστά στο ενδεχόμενο της μαζικής εμφάνισης νέων ζώων και των άγνωστων, αλλά αναπόφευκτων, συνεπειών, σε βάρος της ισορροπίας της φύσης και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Πάντως, είναι βέβαιο ότι το προαναφερόμενο επίτευγμα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των διαφόρων κυκλωμάτων παραγωγής πρωταθλητριών και Ολυμπιονικών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ