Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δις εξαμαρτείν...

«Περιμένουμε από την "Αυγή", λοιπόν, να προχωρήσει στην οφειλόμενη επανόρθωση» γράφαμε χτες, σχετικά με προχτεσινό σχόλιο της εφημερίδας για ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, όπου χρέωνε στο ΚΚΕ την αντίθετη από τις θέσεις του Κόμματος πρακτική του γενικού γραμματέα της Ενωσης. Και τούτο, παρότι έχει δημόσια ανακοινωθεί, εδώ και καιρό, πως ο τελευταίος δεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ και τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΔΠΚΓ). Παρότι, επίσης, υπήρξε άμεση και κατηγορηματική αντίδραση στην προαναφερόμενη ανακοίνωση του Ηλία Σιώρα, μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και εκπροσώπου της ΔΠΚΓ.

Χτες, λοιπόν, η «Αυγή» σημειώνει την αντίδραση του Ηλία Σιώρα, διαπιστώνοντας «με χαρά (όπως γράφει) την αποστασιοποίηση του έτερου συνδικαλιστικού εκπροσώπου του ΚΚΕ», αλλά συνεχίζει το χαβά της και χρεώνει στο «Ριζοσπάστη» επιχείρηση απόκρυψης του γεγονότος ότι «η απόφαση της ΕΙΝΑΠ φέρει την υπογραφή του στελέχους του ΚΚΕ» (σ.σ. δηλαδή του γενικού γραμματέα της Ενωσης)...

Κι αν προχτές, ο Β. Β., που υπογράφει και τα δυο σχόλια της «Αυγής», θα μπορούσε να αντιτάξει τη δικαιολογία πως δε γνώριζε τα προηγούμενα και, ιδιαίτερα, τη δημόσια και σε ανύποπτο χρόνο αποστασιοποίηση του ΚΚΕ από τον γ.γ. της ΕΙΝΑΠ, η επιμονή του αφαιρεί το οποιοδήποτε ελαφρυντικό και οδηγεί σε άλλες σκέψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ