Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Επιτακτική ανάγκη οι μαζικές απολύσεις

Επιμένει προκλητικά ο Π. Βουρλούμης, προϊδεάζοντας για τις κυβερνητικές επιλογές

Το κυβερνητικό σχέδιο για μαζικές απολύσεις στον ΟΤΕ και άλλες δυσμενείς σαρωτικές αλλαγές για τους εργαζόμενους, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, επανέλαβε χτες ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Π. Βουρλούμης.

Λίγες μόλις μέρες μετά τις καθησυχαστικού χαρακτήρα δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δε θα γίνουν απολύσεις στον ΟΤΕ, ο Π. Βουρλούμης, «ξαναχτύπησε». Σχολιάζοντας χτες τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ το πρώτο 6μηνο του 2004, δήλωσε ξεκάθαρα: «Στο μέτωπο του κόστους θα προωθήσουμε την εφαρμογή αλλαγών εντός του Οργανισμού που ξεπερνούν τις συνήθεις μεταρρυθμίσεις στα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, μιλώντας πρόσφατα σε Ελληνες και ξένους «επενδυτές», αφού ισχυρίστηκε ότι ο ΟΤΕ έχει διπλάσιους εργαζόμενους από όσους χρειάζεται και ότι «απολαμβάνουν δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς - έχουν μονιμότητα, δεν μπορούν να μετακινηθούν, να τιμωρηθούν...», δεσμεύτηκε κατηγορηματικά τονίζοντας με νόημα: «Αναμένεται να δείτε τι θα συμβεί στον ΟΤΕ τους επόμενους μήνες. Η κατάσταση έχει ωριμάσει και τα σχέδια είναι έτοιμα. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη τόλμη και αποφασιστικότητα».

Οσον αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου 2004, ο όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,1% λόγω της αύξησης των εσόδων από την κινητή τηλεφωνία, που ανήλθαν σε 718,2 εκατ. ευρώ (αύξηση 30%). Μεικτά κέρδη 625,6 εκατ. ευρώ, έναντι 655 εκατ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2003 (μείωση 4,5%). Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 963 εκατ. ευρώ, έναντι 958,2 εκατ. ευρώ πέρυσι (αύξηση 0,5%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ