Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Προσπάθησαν να «ξηλώσουν» το στάδιο

Οι αντιδράσεις του κόσμου εξανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση

Το ξήλωμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου επιχειρούν στελέχη του Οργανισμού «Αθήνα 2004». Με ξαφνικές και γρήγορες κινήσεις στελέχη στην πραγματικότητα προσπαθούν να «γδύσουν» το Στάδιο Ηρακλείου, όπου φιλοξενήθηκαν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιασύνης των στελεχών της εταιρίας της Γ. Αγγελοπούλου για το ξεγύμνωμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τον εξοπλισμό τους αποτελεί το γεγονός ότι μόνο μια μέρα μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα που έγινε στο Στάδιο του Ηρακλείου, βρέθηκαν εκεί για να ξηλώσουν ό,τι υπάρχει από εξοπλισμό και να το στείλουν στην Αθήνα. Ο στόχος της παράδοσής του σε ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρίες αμέσως μετά τους Αγώνες είναι πασιφανής.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στον ηρακλειώτικο λαό. Γι' αυτό χτες το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια κατευνασμού, το υπουργείο Πολιτισμού με επιστολή του στους Ολυμπιακούς Δήμους ενημερώνει ότι, σε συνεννόηση με την ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004 ΑΕ», ο κινητός εξοπλισμός που βρίσκεται στα Ολυμπιακά Προπονητήρια μπορεί να παραμείνει ως κληρονομιά στους αθλητικούς φορείς και δήμους, στους οποίους ανήκουν οι εγκαταστάσεις αυτές.

Ομως, όπως επισημαίνει ο Στέλιος Ορφανός, δημοτικός σύμβουλος του Δ. Ηρακλείου και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου», «το επεισόδιο ανάμεσα στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 και στους Ολυμπιακούς Δήμους έχει και το στοιχείο του αποπροσανατολισμού, από το γεγονός ότι, ουσιαστικά, τίποτα δε θα μείνει στους δήμους και όλα σχεδιάζεται να πάνε σε ιδιώτες». Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μη θέλοντας, όπως ισχυρίζονται, να επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός(!) σκέφτονται τη μετα-Ολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, βεβαίως από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Πάντως, σχετικά με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει, σήμερα, συνάντηση με εκπροσώπους της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ