Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αλλαγές, αλλά και αυξήσεις στα εισιτήρια

Eurokinissi

Αλλαγές στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αλλά και «αλμυρές» αυξήσεις στα εισιτήρια, μέσω της καθιέρωσης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, τραμ, μετρό και προαστιακό), προαναγγέλλει η κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει ούτε ποιο θα είναι το κόστος των όποιων συγκοινωνιακών αλλαγών τελικά επιλεγούν, ούτε το πόσο κόστισαν συνολικά τα έργα και οι υποδομές στον τομέα των μεταφορών, που έγιναν ελέω Ολυμπιάδας.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, κάνοντας χτες τον απολογισμό λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επαινώντας έμμεσα... εαυτόν, είπε ότι δε θα μείνει «στις περγαμηνές του χτες», αλλά θα «συνεχίσει τη μάχη της καθημερινότητας», με στρατηγικό στόχο, στο τέλος της 4ετίας το 50% των Αθηναίων να χρησιμοποιεί καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έναντι του 30% που τα χρησιμοποιεί σήμερα.

Πάντως, ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε για τα κόστη των συγκοινωνιακών σχεδιασμών και έργων, δεν είχε απάντηση, ενώ απέφυγε και την ερώτηση για το ενδεχόμενο αυξήσεων στα εισιτήρια, λέγοντας ότι για το θέμα αυτό είναι και άλλα υπουργεία συναρμόδια και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ενιαία τιμολογιακή πολιτική. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως ανάλογα και με την πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου, μέσα στο Σεπτέμβρη θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στις επιχειρήσεις του κλάδου των μεταφορών.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι: Διατηρούνται τέσσερις Ολυμπιακές γραμμές της ΕΘΕΛ (X14 Σύνταγμα-Μαρούσι, X22 Πειραιάς-Νίκαια, X27 Ελληνικό-Αγ. Δημήτριος και X29 Περιστέρι-Αγ. Αντώνιος). Διατηρείται η 24ωρη λειτουργία του τραμ και επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας όλων των μέσων σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός, μετρό, προαστιακός) από τις 5 π.μ. έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Επισπεύδονται οι διαδικασίες σηματοδότησης για το τραμ, ώστε να έχει προτεραιότητα και να μειωθεί ο χρόνος διαδρομής του κατά 10 λεπτά. Επέκταση των λεωφορειολωρίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ