Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τροπολογίες για τις αθλητικές ομοσπονδίες

Σειρά τροπολογιών, που αφορούν στις αθλητικές ομοσπονδίες, κατέθεσε στο «αθλητικό νομοσχέδιο», που συζητείται από σήμερα στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Ορφανός.

Ο υφυπουργός αλλάζει το εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και του προέδρου της ΕΠΟ. Με βάση όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, τα 3.500 αθλητικά σωματεία της χώρας εξέλεγαν 54 εκπροσώπους (έναν ανά νομό) και αυτοί με τη σειρά τους ψήφιζαν για την εκλογή του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Με την τροπολογία, οι εκπρόσωποι γίνονται πλέον 350 και έτσι αντιστοιχεί ένας εκπρόσωπος ανά δέκα σωματεία, ενώ καταργείται και το πληρεξούσιο στις εκλογές, οι οποίες στο εξής θα γίνονται μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Με άλλη τροπολογία ορίζεται ότι σε όσες ομοσπονδίες έχουν προκηρυχτεί εκλογές αυτές θα γίνουν κανονικά μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. Ο νόμος που ισχύει προέβλεπε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν μέχρι τον Οκτώβρη. Οσον αφορά στην ΕΠΑΕ και τον ΕΣΑΚΕ, προβλέπεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεών τους θα γίνονται κάθε δύο χρόνια, αντί για τα τέσσερα που ίσχυε μέχρι τώρα.

Να θυμίσουμε πως το νομοσχέδιο αφορά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των αφεντικών του. Βασικά, λοιπόν, στο όνομα της εξυγίανσης, ξαναχαρίζει στους επιχειρηματίες παράγοντες «ένα τσουβάλι» λεφτά, αφού ρυθμίζει χρέη στο Δημόσιο. Επίσης, καταπιάνεται εντελώς επιφανειακά και περιστασιακά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία αξιοποιεί ως πρόσχημα για ακόμα μεγαλύτερη αστυνομοκρατία. Ενισχύει την καταστολή και προβλέπει μέτρα (π.χ. μη μετατρέψιμη ποινή), τα οποία - σε συνδυασμό με το υφιστάμενο σωφρονιστικό σύστημα - θα δημιουργούν νέους εγκληματίες, αφήνοντας φυσικά στο απυρόβλητο τους ηθικούς αυτουργούς. Επιπλέον, μεταφέρει τον έλεγχο από το κράτος σε ιδιώτες, με διπλό αποτέλεσμα: Αφ' ενός, την επίσημη δημιουργία ιδιωτικού «στρατού» και, αφ' ετέρου, άλλη μια πηγή κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ