Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συνέχεια της κόντρας για τα κενά στα σχολεία

Σαν συνέχεια της «κοκορομαχίας» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την επιλογή στελεχών Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα, ήρθαν και οι χθεσινές «κόντρες» για τα κενά στα σχολεία. Συγκεκριμένα, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα» και δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε μια εικόνα τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς κυρίως στα ολοήμερα σχολεία, που «προκάλεσε» την απάντηση του υπουργείου Παιδείας ότι «κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Είναι γεγονός ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποτελεί πρωτοτυπία για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, ωστόσο η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργών Παιδείας και Επικρατείας, επιμένει ότι όλα θα είναι έτοιμα με το πρώτο κουδούνι, αφού ακόμα και τα βιβλία έχουν ήδη φτάσει στα σχολεία... Επίσης, η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου επανέλαβε ότι οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών δε θα πάρουν την περσινή έκταση, αλλά δε μίλησε για κατάργηση του απαράδεκτου αυτού θεσμού των ωρομισθίων εκπαιδευτικών που δουλεύουν ουσιαστικά χωρίς δικαιώματα.

Πάντως, οι όποιες ελλείψεις παρουσιαστούν (γιατί θα υπάρχουν και τέτοιες) κατά την έναρξη της χρονιάς, είναι μόνο μια πλευρά των προβλημάτων της πολύπαθης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκατοντάδες είναι τα σχολεία που για άλλη μια χρονιά λειτουργούν σε διπλοβάρδια, σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, ενώ για να διαβούν οι μαθητές την πόρτα των σχολείων, θα πρέπει νωρίτερα οι γονείς να έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης είναι το κύριο ζήτημα. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική θα διατηρηθεί, δεδομένης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, που πρόκειται να κινηθεί στην ίδια ταξική κατεύθυνση, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε ένα σχολείο που απέχει πολύ από τις σύγχρονες ανάγκες των νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ