Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός και κινηματογράφος

Αρχίζει αύριο η 5η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Χορού «VideoDance» που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αρχή γίνεται από την Αθήνα και τον πολυχώρο «BIOS» (Πειραιώς 84) με τις προβολές και τις εκδηλώσεις να διαρκούν έως τις 18/9, ενώ το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι τις 23/9 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

To «VideoDance» ξεκίνησε το 2000 ως διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού. Στην 5η του διοργάνωση το «VideoDance» αυτοπροβάλλεται ως «ένα φεστιβάλ με θέμα την πιο σύγχρονη δημιουργία στο σημείο συνάντησης των τεχνών, με αφορμή το πείραμα της κίνησης και της κινούμενης εικόνας στον τομέα του φιλμ, των live media και των video-εγκαταστάσεων».

Φέτος, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τρεις ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές ομάδες που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ομάδα θεάτρου και χορού «Kinkaleri» από την Ιταλία, δύο χορευτές από την ομάδα «Sasha Waltz» από τη Γερμανία και τους επίσης Ιταλούς του πειραματικού θεάτρου «Fanny and Alexander».

Ο κύριος «κορμός» του φεστιβάλ, οι ταινίες, θα προβληθούν κάτω από την ενιαία θεματική ενότητα «Η πραγματικότητα ως όραμα». Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν 14 ταινίες, που αντιπροσωπεύουν τη σχετική εθνική παραγωγή της περιόδου 2003-2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ