Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το χειμερινό ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ

Το ρεπερτόριο της χειμερινής περιόδου 2003-2004 του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, ανακοίνωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Νικήτας Τσακίρογλου.

Αναλυτικά, σχεδιάζεται το ανέβασμα των εξής έργων: «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ» του Αγγελου Τερζάκη, σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη, στο «Βασιλικό Θέατρο». «Τέλος καλό, όλα καλά» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη («Βασιλικό Θέατρο»). «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, στην «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών». «Η τύχη της Μαρούλας» του Δ. Κορομηλά, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, στη «Μονή Λαζαριστών». Στο ίδιο θέατρο θα παρουσιαστεί και το έργο «Ουζερί Τσιτσάνης - Παύλου Μελά» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Στο μικρό θέατρο της «Μονής Λαζαριστών», όπως σημειώθηκε στη συνέντευξη, θα προωθούνται νέα ελληνικά έργα, καθώς και παραστάσεις πειραματισμού με νέες μορφές θεάτρου και σκηνικής έκφρασης. Στα πλαίσια αυτά έχουν επιλεγεί τα έργα «Εφτά λογικές απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, το οποίο πήρε το Α' βραβείο στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου που διοργάνωσε το ΚΘΒΕ και «Τσικλιντάν» της Στ. Βογιατζόγλου και της Χριστίνας Χατζηβασιλείου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, το οποίο πήρε το Γ' βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό.

Στην παιδική σκηνή «Σωκράτης Καραντηνός» θα ανέβει το «Αηδόνι και ο αυτοκράτορας» του Χ.Κ. Αντερσεν, σε διασκευή - σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου.

Το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει (στο θέατρο ΕΜΣ) το έργο «Το δωμάτιο του Igkor», σε χορογραφία - σκηνοθεσία Κ. Ρήγου.

Η Οπερα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ και τα «Ελληνικά Πάθη» (όπερα βασισμένη στο έργο του Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»).

Τόσο ο Νικήτας Τσακίρογλου, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, Ν. Μαρκαντωνάκης, αναφέρθηκαν στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ και ζήτησαν να υπάρχει οικονομική εξομοίωση με το Εθνικό Θέατρο. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί όλο το δυναμικό του θεάτρου και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες επιλογής εισιτηρίων με διαφορετικές τιμές, θα καθιερωθεί οικογενειακό εισιτήριο και ότι οι λαϊκές παραστάσεις αυξάνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ