Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Υπόσχονται ... «θερμό» φθινόπωρο

Δεν καλύπτει τους, επί σειρά ετών, εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους εκτιμά το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταγγέλλεται επίσης η ηγεσία του υπουργείου για τις απολύσεις εργαζομένων λόγω της λήξης των συμβάσεών τους.

Το σωματείο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «όλα δείχνουν ότι με αφορμή το ΠΔ οι εξελίξεις συνολικά θα είναι σε βάρος συμφερόντων μας τόσο στα θέματα της καθημερινότητας (λ.χ. ανανέωση συμβάσεων) όσο και στο κρίσιμο ζήτημα των μονιμοποιήσεων. Το ΔΣ ομόφωνα εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ και στα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτό πρέπει το επόμενο διάστημα να παλέψουμε αποφασιστικά για την ανατροπή του ΠΔ συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά». Το ΔΣ θα ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Αν η τελευταία επιμείνει στην «παρελκυστική τακτική» της, το σωματείο θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σε έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσα στο μήνα.

Για τις εκατοντάδες απολύσεις σε Αθήνα και περιφέρεια το σωματείο δηλώνει ότι «δεν είναι συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά» αποδεκτές. «Αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ εμμείνει στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα βρει τους εργαζομένους κάθετα αντίθετους και πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις μας (...) θα την αναγκάσουν να καμφθεί». Προσθέτει ότι «όλες οι συμβάσεις ανεξαιρέτως πρέπει να παραταθούν έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΠΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ