Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ευμενίδες» στους Βράχους

Οι «Ευμενίδες», το τρίτο μέρος της μοναδικής σωζόμενης τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, παρουσιάζεται, σήμερα, στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού, με την Αννα Συνοδινού, η οποία ανέλαβε και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας. Την παράσταση υπογράφουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (μετάφραση), η Λαλούλα Χρυσικοπούλου (σκηνικά - κοστούμια), ο Νίκος Ξανθούλης (μουσική), ο Χάρης Μανταφούνης (χορογραφία).

Στις «Ευμενίδες» ο μητροκτόνος Ορέστης, κυνηγημένος από τις Ερινύες, τις οποίες υποκινεί το φάντασμα της Κλυταιμνήστρας, φθάνει ικέτης στην Αθήνα. Την προστασία και την υπεράσπιση του Ορέστη αναλαμβάνει ο Απόλλωνας, ενώ οι Ερινύες απαιτούν την τιμωρία του. Την απόφαση για τη μοίρα του Ορέστη καλείται να πάρει η Αθηνά, η οποία ορίζει στους Αθηναίους πολίτες να ψηφίσουν στον Αρειο Πάγο. Με την αθώωση του Ορέστη, οι Ερινύες μετατρέπονται σε Ευμενίδες.

Παίζουν επίσης: Πέπη Μεταλλείδου, Κώστας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μάνια Τεχριτζόγλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Ζωή Φυτούση, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ