Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Σε εξέλιξη έρευνα

Στα μέσα της επόμενης βδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, που εξέτασε χτες την υπόθεση με τα «νερά του Ακράτητου». Να θυμίσουμε ότι πέρυσι, μετά την αναμέτρηση Ακράτητου - Ηρακλή, οι Θεσσαλονικείς είχαν παραδώσει κάποια μπουκάλια στην αστυνομία, που όπως αποδείχτηκε περιείχαν την επικίνδυνη ουσία αλοπεριδόλη. Πρόκειται για ψυχωτική ουσία, που ανήκει στην κατηγορία των ηρεμιστικών και δε χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ μεγάλες δόσεις, είναι πιθανό να προκαλέσει εγκεφαλικό ή να ακόμα και να ρίξει σε κώμα τον ασθενή.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ακράτητου, Αργύρης Λίβας, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ανθρώπων που σχετίζονται με την ομάδα και επισήμανε ότι το γήπεδο είναι στην αποκλειστική ευθύνη του δήμου και όχι της ΠΑΕ. Ακόμα τόνισε τη χρονική καθυστέρηση της εκδίκασης αφού πλέον έχουν περάσει περίπου 5 μήνες ενώ ο κανονισμός προβλέπει περιθώριο ενός μήνα και τέλος υποστήριξε ότι η ΕΠΑΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού η υπόθεση βρίσκεται ήδη στην ποινική Δικαιοσύνη.

Ως μάρτυρας της αντίδικης πλευράς, κατέθεσε ο προπονητής της Καλλιθέας, Τάκης Λεμονής, που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας: «Μόλις ήπια νερό μούδιασα. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Επαθα κάτι σαν εγκεφαλικό. Στο νοσοκομείο που διακομίστηκα αργότερα με ρωτούσαν αν παίρνω υπνωτικά χάπια και μου ζήτησαν να κάνω τοξικολογικό έλεγχο. Μετά από δύο μήνες, όταν ξαναπήγα και πάλι στο νοσοκομείο και βέβαια είχε γίνει γνωστή η υπόθεση με τα νερά μου είπαν: Α, όλα τώρα εξηγούνται». Ο φροντιστής του Ιωνικού, Γιάννης Δημητρούλας, ο γιος του οποίου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε: «Το παιδί μου άρχισε να τρέμει έντονα μόλις ήπιε νερό. Αργότερα σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Βλάχο, μου είπε: Χάσαμε μια κατηγορία και τα κοπρόσκυλα κοιμούνταν στο γήπεδο. Αυτό είναι ανεξήγητο».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Αβραμίδης, είπε: «Εμείς πήγαμε στα Λιόσια υποψιασμένοι για τα όσα είχαν συμβεί με την Καλλιθέα και τον Ιωνικό. Γι' αυτό ψάξαμε τα μπουκάλια στα οποία παρατηρήσαμε μία μικρή τρυπίτσα κοντά στο στόμιο και τα παραδώσαμε στην Αστυνομία. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι περιείχαν την επικίνδυνη ουσία αλοπεριδόλη, που είχε εισαχθεί εναίσιμα σ' αυτά». Αν αποδειχθεί ενοχή της ΠΑΕ Ακράτητος, τότε η υπόθεση θα μεταφερθεί πλέον στα πολιτικά δικαστήρια και το λόγο θα έχει ο εισαγγελέας, αφού θα πρόκειται για εγκληματική πράξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνες Κυπέλλου (2004-09-22 00:00:00.0)
Κόντρες εξουσίας (2003-07-19 00:00:00.0)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (2003-04-16 00:00:00.0)
Ζητάει προσωρινή διοίκηση (2001-05-15 00:00:00.0)
Στόχος οι εντυπώσεις (2000-12-08 00:00:00.0)
Ποινές για το "θεαθήναι" (1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ