Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταγγέλλεται απόλυση συνδικαλιστή

Για συνδικαλιστικούς λόγους δεν ανανέωσε τη σύμβαση του καθηγητή πιάνου Θανάση Ρεπάνη ο δήμαρχος Γιαννιτσών και η διοίκηση της ΔΕΠΑΓ, απολύοντάς τον μετά από 15 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών (ΠΕΜ)-ΟΤΑ (ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας). Ο καθηγητής είναι πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μακεδονίας-Θράκης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΜ-ΟΤΑ.

Η ΠΕΜ-ΟΤΑ (ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας) καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΠΑΓ για την απόλυση του καθηγητή, σημειώνοντας πως η διοίκηση «ομολογεί ότι η αιτία είναι η συνδικαλιστική του συμπεριφορά, ώστε να τον απομακρύνουν από τον εργασιακό του χώρο, να κάμψουν το ηθικό και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των υπολοίπων. Συγχρόνως με την απόφαση αυτή και τις μεθοδεύσεις τους εξωθούν σε παραίτηση τον διευθυντή του Ωδείου, Δημήτρη Αθανασιάδη».

«Απαιτούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, την άμεση επαναπρόσληψη του Θ. Ρεπάνη και όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων που εργάστηκαν την περσινή σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Επίσης, άμεση καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην πλήρη εξόφληση του υπολοίπου των αμοιβών της προηγούμενης χρονιάς και την καταβολή των μισθών στις προθεσμίες που ορίζει η εργατική νομοθεσία, αίτημα που έχει υποβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν».

Εξάλλου, σε προκήρυξή της η Πανελλήνια Ενωση Μουσικών-ΟΤΑ (ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας) καλεί τους καθηγητές Ωδείων, των Μουσικών Σχολών και τους πνευματικούς ανθρώπους να αντισταθούν στην αυθαιρεσία, καταδικάζοντας και απομονώνοντας με κάθε τρόπο από κάθε εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και πολιτιστική συνεργασία το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο και γενικότερα το Δήμο Γιαννιτσών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία για τις απολύσεις (2004-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ