Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ» ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Αλωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες!

Τα τμήματα των νοσοκομείων που ανακαινίστηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων προτίθεται ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, να τα δώσει για εκμετάλλευση στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Τους σχεδιασμούς αυτούς αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και της αντίστοιχης Ενωσης Χαλκιδικής. Ο υπουργός ανέφερε, ότι θα πρέπει οι γιατροί μετά 15 χρόνια το αργότερο να εγκαταλείπουν το ΕΣΥ. Συγκεκριμένα είπε ότι μετά τρεις επαναλαμβανόμενες κρίσεις κάθε 5 χρόνια θα πρέπει οι γιατροί να φεύγουν υποχρεωτικά από το σύστημα.

Αναφερόμενος στο μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών ο Ν. Κακλαμάνης επισήμανε ότι θα υπάρχουν δύο ταχύτητες ιατρικού προσωπικού, με σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Είπε ότι θα δοθούν αυξήσεις 20% στο βασικό μισθό σε όσους γιατρούς θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης. Ο υπουργός, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι μισθοί στο ΕΣΥ είναι χαμηλοί και απέδωσε το γεγονός αυτό στη μεγάλη προσφορά εργασίας ιατρικού προσωπικού.

Ακόμη αναφερόμενος στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, είπε ότι μελετάται η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων για τη στήριξη των απογευματινών ιατρείων. Οταν ρωτήθηκε για τη χρηματοδότηση του συστήματος είπε ότι μέχρι τα τέλη Οκτώβρη δεν υπάρχουν κονδύλια για να διαθέσει το υπουργείο του. Τέλος, υποσχέθηκε τη δημιουργία δύο κέντρων υγείας αστικού τύπου, στον Εύοσμο και στην Τούμπα, αλλά και την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ