Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Οι επιδρομές... αντιπαραγωγικές για τις ΗΠΑ!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να παραμείνουν σταθερές στην καταδίωξη των τρομοκρατών, όπου κι εάν αυτοί βρίσκονται, όπου εκπαιδεύονται, από όπου προέρχονται», δήλωσε ο Τζορτζ Μπους στο τηλεοπτικό διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου με αφορμή την 11η Σεπτέμβρη.

Και τι άλλο θα μπορούσε να δηλώσει, αφού η 11η Σεπτέμβρη ήταν το γεγονός που «εάν δε συνέβαινε θα έπρεπε να το εφεύρουμε»...

Ετσι ένα ακόμη απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αποχαρακτηρίστηκε, έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ, αύριο του Σουδάν και οπουδήποτε αλλού είχε σχεδιαστεί... Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, είχε έρθει σε επαφή με Αμερικανό αξιωματούχο το 1998, για να τον προειδοποιήσει ότι ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν από τον αμερικανικό στρατό θα οδηγούσε σε κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών. «Ο Ομάρ προειδοποίησε ότι οι επιδρομές θα αποδεικνύονταν αντιπαραγωγικές για τις ΗΠΑ. Θα πυροδοτούσαν περισσότερες και όχι λιγότερες τρομοκρατικές επιθέσεις. Και θα ενέτειναν την ισλαμική αλληλεγγύη ενάντια στις ΗΠΑ», αναφέρεται στο έγγραφο.

Το κείμενο συντάχθηκε στις 22 Αυγούστου 1998 από τον Μάικλ Μαλινόφσκι, που την εποχή εκείνη ήταν αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας. Η συζήτηση μεταξύ του μουλά Ομάρ και του Μαλινόφσκι έγινε λίγες ημέρες μετά το βομβαρδισμό βάσεων της οργάνωσης «Αλ Κάιντα» στο Αφγανιστάν, σε αντίποινα για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο αμερικανικών πρεσβειών στην Κένια και την Τανζανία, στις οποίες είχαν σκοτωθεί 224 άνθρωποι...

Τέλος, εταιρία στην οποία ανήκε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για τις ζημιές, τις οποίες υπέστη την 11η Σεπτέμβρη, σημειώνοντας πως 84 υπάλληλοί της σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιθέσεις που γκρέμισαν τους Δίδυμους Πύργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ