Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανθισαν τα χαμόγελα

Ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον δημιούργησε η νίκη 1 - 0 (16' Λάκης) αλλά κυρίως η εμφάνιση της Εθνικής μας απέναντι στην Ιρλανδία. Μπορεί οι «τριφυλλοφόροι» να 'χαν σημαντικές απουσίες, αλλά (σύμφωνα μ' όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση) παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί, έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 35.000 θεατών. Ενδεικτικό ακόμα είναι το γεγονός ότι το ΕΪΡΕ είχε να ηττηθεί περίπου δύο χρόνια στην έδρα του. Αρα η προσπάθεια των «γαλανόλευκων» και τ' αποτέλεσμα επιτρέπει χαμόγελα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά διαστήματα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας στοιχεία που είναι απαραίτητα όταν κάποιος στοχεύει στη διάκριση. Διάθεση, συνεργασία, φαντασία, ωριμότητα. Είχε κίνηση, καλή κυκλοφορία, σωστές επιλογές και αντιδράσεις. Ετσι συνέχισε το θετικό σερί που 'χει δημιουργήσει. Οκτώ νίκες σε δέκα αγώνες, τρία στα τρία φέτος.

Λογικά λοιπόν ο Βασίλης Δανιήλ είναι ευχαριστημένος: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Παίξαμε καλά και ομαδικά. Αυτό είναι ευχάριστο. Η προετοιμασία συνεχίζεται. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα». Από τους πλέον διακριθέντες ο Νικοπολίδης, είπε: «Ολοι παίξαμε αποφασιστικά για τη νίκη. Ηταν ένα γερό τεστ, με μια δυνατή ομάδα στην έδρα της. Η παρουσία του κόσμου σε προδιαθέτει να παίξεις ποδόσφαιρο αξιώσεων. Εγώ έκανα απλώς τη δουλιά μου».

Ο σκόρερ απέδωσε τα εύσημα στους συμπαίχτες του: «Το γκολ δεν είναι υπόθεση δική μου αλλά όλης της ομάδας. Πάμε καλά, το έργο του κυρίου Δανιήλ φαίνεται ν' αποδίδει. Εχουμε ακόμα τρεις μήνες προετοιμασία. Φαβορί από τον όμιλο μας είναι Αγγλία και Γερμανία». Οσο για τον Γεωργιάδη «λίγες ομάδες έχουν κερδίσει στην έδρα της Ιρλανδίας. Χρειάζεται τύχη, αλλά εμείς παίξαμε πολύ καλά».

Στην αντίπερα όχθη προφανώς επικράτησε κατήφεια. Ο βρετανικός Τύπος στάθηκε στις απουσίες των Ιρλανδών και το λάθος του τερματοφύλακα, Σέι Γκίβεν. Πάντως τα λόγια τους για την ελληνική ομάδα ήταν καλά, επαινώντας την αποτελεσματικότητα της άμυνας. Ο τεχνικός του ΕΪΡΕ, Μακάρθι, δήλωσε «απογοητευμένος μόνο για την ήττα καθώς δε μου αρέσει καθόλου να χάνω, ειδικά στην έδρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ