Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Επίθεση στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους

Στα παρακυκλώματα λαθραίας διακίνησης καυσίμων που το τελευταίο διάστημα δρουν ανεξέλεγκτα, αποδίδει την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκαν με βόμβες μολότοφ τα γραφεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) που στεγάζονται στην οδό Λόντου 8 στην Αθήνα, χτες το πρωί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΒΕ, η αιτία της επίθεσης οφείλεται στην αντίδραση των κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης καυσίμων στη θέσπιση του ωραρίου και την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφαση που καθορίζει τη λειτουργία των πρατηρίων και η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη Μάη.

Η ΟΒΕ καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα είχε δεχτεί απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες από αυτά τα παρακυκλώματα, ενώ επιθέσεις είχε δεχτεί η Ομοσπονδία και το 1996. Η ΟΒΕ και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Νομού Αττικής (ΟΒΝΑ) δηλώνουν ότι «παρόμοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν κάμπτουν, αλλά ατσαλώνουν τη θέληση των βενζινοπωλών να υπερασπίσουν το ωράριο και να προωθήσουν την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων από τα παρακυκλώματα και λαθραία παράσιτα που την απλώνουν».

Ωστόσο, αν και με βάση την υπουργική απόφαση το νέο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων τυπικά αρχίζει από την 1 Μάη, εντούτοις έχει δοθεί σιωπηρή παράταση για 10 περίπου μέρες, διότι ορισμένες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν έχουν καταρτίσει ακόμα τις καταστάσεις με τα διανυκτερεύοντα πρατήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ