Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εβαλε «πόδι» και στη Ρουμανία

Στη ρουμανική αγορά έβαλε «πόδι» και η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της στρατηγικής διείσδυσης του τραπεζικού - βιομηχανικού κεφαλαίου στις αγορές των Βαλκανίων και της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, κάνει γνωστή την εξαγορά της banca de Credit Pater μετά την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου. Ο Ομιλος έχει επίσης παρουσία στα Τίρανα και τη Σόφια, ενώ ο στόχος του στη ρουμάνικη αγορά είναι σε διάστημα 3 ετών να ανοίξει 10 - 14 υποκαταστήματα, ώστε να αναπτυχθεί στον τομέα της τραπεζικής λιανικής (retail banking).

Μειωμένα εξάλλου κέρδη κατά 51% παρουσίασε ο όμιλος της Τράπεζας Πίστεως το α' τρίμηνο του 2000, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 1999. Σύμφωνα με χτεσινή του ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο ανήλθαν σε 29 δισ. δραχμές, έναντι 58,9 δισ. δραχμές το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η Τράπεζα αποδίδει τη μεγάλη κάμψη των κερδών της στην κρίση του Χρηματιστηρίου, καθώς επισημαίνει ότι τα κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις το α' τρίμηνο του 1999 ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.

Αντίθετα, σημαντική αύξηση κερδών παρουσίασε η Τράπεζα Αττικής, η οποία ελέγχεται από το Ταμείο των μηχανικών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα κέρδη της το α' τρίμηνο του 2000 είναι αυξημένα κατά 60% ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του 1999, καθώς από 1,2 δισ. δραχμές ανήλθαν σε 1,9 δισ. δραχμές. Τα υπόλοιπα καταθέσεων το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 38,1% και των χορηγήσεων κατά 10,6%


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ