Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Στο δρόμο του αγώνα

Καταγγέλλει την άρνηση των τοπικών φορέων να στηρίξουν το αίτημά τους για έκτακτη ενίσχυση λόγω Πάσχα

Την απόφαση τους να βαδίσουν μαζί με τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα εκφράζουν οι άνεργοι της Πάτρας.

Η Επιτροπή Ανέργων Πάτρας απαντά στον εμπαιγμό των τοπικών φορέων σε ανακοίνωση της η οποία αναφέρει: «Μπροστά στο Πάσχα, για άλλη μια χρονιά, οι άνεργοι και στην περιοχή μας ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Σε παράσταση που κάναμε πρόσφατα σε όλους τους φορείς του Νομού (Δήμαρχο, Νομάρχη, Περιφερειάρχη) απαιτήσαμε το ποσό των 300.000 δρχ. για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα.

Θυμίζουμε πως είμαστε άνεργοι με ευθύνη της πολιτικής που ακολούθησαν ως σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επιλογή τους είναι να πληρώσουμε εμείς το τίμημα της ένταξης στην ΟΝΕ. Τώρα μας λένε να μπούμε στην ουρά για ένα συσσίτιο νίπτοντας τας χείρας τους. Αλλα, οι άνεργοι της πόλης μας έχουν διαλέξει άλλο δρόμο. Το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Μακριά από τα συσσίτια του Δημάρχου Ευ. Φλωράτου, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της ανεργίας μαζί με το σύστημα που ζούμε αλλά και για άμεσα μέτρα επιβίωσης μας.

Οι άνεργοι, παλεύουν ταυτόχρονα για τη λήψη γενικότερων μέτρων ενίσχυσής τους. Μεταξύ άλλων, απαιτούν: Επιδότησή των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά ίση με το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, με μόνη προϋπόθεση την κάρτα ανεργίας. Επιδότηση των νέων που είναι σε ηλικία να μπουν στην παραγωγή, χωρίς να μπορούν να βρουν δουλιά. Ειδικές ρυθμίσεις για τις περιπτώσεις εκείνων των ανέργων που βρίσκονται κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αδυνατούν να βρουν δουλιά. Επιδότηση από το κράτος της αναγκαίας ασφαλιστικής διαφοράς στον ασφαλιστικό οργανισμό. Αντιμετώπιση του προβλήματος της «μαύρης» εργασίας. Παροχή ίσων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς εργάτες. Εξασφάλιση πλήρους υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Ακόμη: Να καταργηθούν τα αντιδραστικά Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Τα διάφορα σεμινάρια δε δημιουργούν θέσεις εργασίας και χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να καλλιεργούν αυταπάτες και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις μας. Λέμε όχι στην επιδότηση των εργοδοτών με τα λεφτά που προορίζονται για τους ανέργους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ