Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
Διαστρέβλωση και μεροληψία

Καταγγελία για εκπομπή του MEGA σε βάρος της οργάνωσης

Τη συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τη μεροληπτική στάση υπέρ της εργοδοσίας και τις ανακρίβειες που περιείχε η προχτεσινή τηλεοπτική εκπομπή του «Mega» «Μαύρο κουτί», καταδικάζει με δήλωσή του στο «Ρ» ο γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Σ. Ράλλης.

Η εκπομπή συσχέτιζε τη δράση της Ομοσπονδίας με τη χρήση βίας, την ίδια στιγμή που «άγνωστοι» έχουν επιτεθεί με χειροβομβίδα (!) εναντίον των απεργών στην επιχείρηση «Λυμπερόπουλος» στη Θεσσαλονίκη.

«Η εκπομπή αυτή ήταν στημένη από πολύ ψηλά», τόνισε ο Σ. Ράλλης. «Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της: Είναι εξοργιστικά υπέρ των εργοδοτών. Περιέχει πολλές και σοβαρές ανακρίβειες. Χτυπά στην καρδιά του το συνδικαλιστικό κίνημα, επιχειρώντας να το παρουσιάσει σαν αναξιόπιστο και άχρηστο για τους εργαζόμενους».

Για τις απώτερες βλέψεις των εμπνευστών της εκπομπής ο Σ. Ράλλης επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από τα άλλα επιχειρεί να περάσει στον κόσμο την αντίληψη ότι σβήνουμε. Οτι το συνδικάτο μας διαλύεται, δεν έχει ρόλο να παίξει, τη στιγμή που ο κόσμος γνωρίζει ότι το συνδικάτο μας είναι ένα από τα πιο δυνατά, μαχητικά και καλά οργανωμένα εργατικά σωματεία. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος κάνουν λόγο για παρανομίες, παραγνωρίζοντας την καταπάτηση των νόμων από τον εργοδότη που με την τρομοκρατία παρεμποδίζει τους εργαζόμενους να εξασκήσουν το βασικό, κατοχυρωμένο με νόμο δικαίωμά τους, να συνδικαλίζονται.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της εκπομπής, εμείς έχουμε τον κόσμο, τους εργαζόμενους με το μέρος μας, που είναι αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι με τη συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το πρόγραμμα», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ