Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα αμερικανική απώλεια...

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Μια νέα επίθεση αγνώστων, που εκτιμάται ότι ήταν μαχητές Ταλιμπάν, εναντίον στρατιωτικής περιπόλου κόστισε τη ζωή άλλου ενός Αμερικανού στρατιώτη χτες -είναι η τρίτη απώλεια των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ σε τρεις ημέρες- και τον τραυματισμό άλλων δεκατεσσάρων. Εξι Αφγανοί κυβερνητικοί στρατιώτες επίσης τραυματίστηκαν, ενώ άλλος ένας αγνοείται. Αμερικανός στρατιωτικός δήλωσε ότι μετά την επίθεση βομβαρδιστικά έπληξαν την περιοχή και «τουλάχιστον 8 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν».

Η ένοπλη σύγκρουση «χαμηλής έντασης», ο πόλεμος που ποτέ δε σταμάτησε στο Αφγανιστάν, αναζωπυρώνεται ενόψει των προεδρικών «εκλογών» της 9ης Οκτώβρη. Παράλληλα, καταγράφονται και άλλες κινήσεις στη σκακιέρα, όπως η άφιξη 11 Αφγανών κρατουμένων από το Γκουαντάναμο στην πατρίδα τους - την απελευθέρωση των οποίων ζήτησε προσωπικά ο «προσωρινός πρόεδρος», Χάμιντ Καρζάι.

Την ώρα που οι μάχες και τα προπαγανδιστικά τρυκ συνεχίζονται, τουλάχιστον 1,4 εκατ. Αφγανοί αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού. Η οργάνωση, που υπάγεται στον ΟΗΕ, εκτίμησε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 50 εκατ. δολάρια για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Στο γειτονικό Πακιστάν, οι μάχες στην Ουάνα του Ουαζιριστάν συνεχίστηκαν χτες - τουλάχιστον ένα μέλος των κυβερνητικών παραστρατιωτικών δυνάμεων σκοτώθηκε από την επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ