Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ
Απαιτούν νέες εστίες

Την άμεση ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι πραγματικές ανάγκες των φοιτητών της Θεσσαλονίκης και να σταματήσει η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας με ένα ακόμα δυσβάσταχτο κονδύλι, όπως είναι αυτό του ενοικίου, απαιτούν οι φοιτητές του ΑΠΘ. Σήμερα στις 12 το πρωί, με πρωτοβουλία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, οι φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στο γρασίδι της Φιλοσοφικής Σχολής, ενώ προωθείται και ο συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων προκειμένου οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν. Στη σημερινή κινητοποίηση καλούν με αποφάσεις τους τα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ψυχολογίας, Φιλολογίας, Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Νομικής, καθώς και η ΦΕΑΠΘ.

Στην Πάτρα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την έλλειψη δωματίων στις Εστίες των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Πάτρα διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλ. Τριών Συμμάχων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστίας επισημαίνει με στοιχεία τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι χιλιάδες φοιτητές και το μεγάλο κόστος στο οποίο καλούνται να αντεπεξέλθουν προκειμένου να σπουδάσουν. Συγκεκριμένα, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «για 35.000 φοιτητές και σπουδαστές υπάρχουν 700 δωμάτια στην Εστία του ΑΕΙ και 120 στο ΤΕΙ. Τα πανάκριβα νοίκια (από 300 ευρώ και πάνω), τα ακριβοπληρωμένα συγγράμματα, το ακριβό εισιτήριο (0,70 ευρώ), οι αυξημένες τιμές στα κυλικεία και εστιατόρια, μόνο δημόσια και δωρεάν παιδεία δε θυμίζουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ