Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία

Την αγανάκτηση των γονέων του Δήμου Περάματος έχει προκαλέσει η εγκατάλειψη που υφίστανται τα σχολεία της περιοχής από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής να μην έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο της πόλης όπου, όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό υπόμνημα που παρέδωσαν στην υπουργό Παιδείας, σε πρόσφατη επίσκεψή της σε σχολεία της πόλης, οι εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, παρότι εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν για τους γιορτασμούς της Ολυμπιάδας και της Παραολυμπιάδας, δε βρέθηκαν ελάχιστα χρήματα για την οικονομική υποστήριξη και τη σωστή λειτουργία του Ειδικού Σχολείου.

Αντί το σχολείο να υποστηριχτεί με δύο ακόμη εκπαιδευτικούς, με κοινωνική λειτουργό, γυμναστή και εργοθεραπεύτρια, οργανικά τοποθετημένων, για να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών, παραμένει η λογική των αριθμών και θέσεις για αυτές τις ειδικότητες δεν υπάρχουν. Φέτος μάλιστα αφέθηκαν τα πάντα, όπως εκπαίδευση, ασφάλεια των παιδιών και διαχείριση του σχολείου, σε ένα μόνο δάσκαλο.

Οι γονείς απαιτούν την οργανική τοποθέτηση δύο ακόμα εκπαιδευτικών, την τοποθέτηση οργανικά κοινωνικού λειτουργού, γυμναστή και εργοθεραπευτή ώστε να υποστηριχτούν οι ιδιαίτερες δεξιότητες των παιδιών.

Ανάλογη όμως είναι και η κατάσταση στα γενικά σχολεία της πόλης. Στο σχετικό υπόμνημα που επέδωσαν στην υπουργό και οι εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περάματος, επισημαίνεται η ανεπάρκεια των κονδυλίων που δίνονται για τη συντήρηση των σχολείων με αποτέλεσμα πολλές φορές να καλούνται οι γονείς να πληρώσουν ή να μη γίνονται καθόλου, η έλλειψη της αναγκαίας υποδομής για το ολοήμερο σχολείο με αποτέλεσμα αυτό να έχει μετατραπεί σε παιδοφυλακτήριο καθώς και η μείωση της δυναμικότητας των σχολείων προκειμένου να διοριστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι εκπαιδευτικοί. Τις δυσκολίες των λαϊκών στρωμάτων να μορφώσουν τα παιδιά τους στο Λύκειο αποδεικνύει το γεγονός πως το ΤΕΕ Περάματος είναι το πιο πολυάριθμο της χώρας.

Οι γονείς, όπως επισημαίνουν στο υπόμνημά τους, διεκδικούν σύγχρονα σχολικά κτίρια και τα αναγκαία χρήματα για να μπορούν να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν. Εκπαιδευτικούς στην ώρα τους και ολιγάριθμα τμήματα 15-20 μαθητών. Λύκειο για όλα τα παιδιά που να λειτουργεί σαν αυτοτελής βαθμίδα εκπαίδευσης αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και κατάργηση των ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ