Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του κλάδου

Στο πλευρό των ξενοδόχων τάσσεται για ακόμα μια φορά, κόντρα και ενάντια στον αγώνα που δίνουν εδώ και δυο χρόνια οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, η «ΠΑΣΚΕ - Συνεργαζόμενοι Ξενοδοχοϋπαλλήλων»!

Με μια υπονομευτική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες μέρες πριν τη νέα 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας στις 29 Σεπτέμβρη, υπερασπίζεται ευθέως τις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων αφού, όπως σημειώνει, «... τα αιτήματά μας δεν αρκεί να είναι μόνο δίκαια, αλλά και εφικτή η λύση τους, διότι υπήρχαν και την προηγούμενη χρονιά τα ίδια αιτήματα και δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα»!!! Στο στόχαστρο της ΠΑΣΚΕ μπαίνει για ακόμη μια φορά το ΠΑΜΕ, η ταξική αλληλεγγύη και η στήριξη που δίνει στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, πολύ περισσότερο η συσπείρωση των εργαζομένων στις γραμμές του.

Αμεση ήταν η απάντηση του σωματείου: «Το σωματείο με την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων δίνει ένα σκληρό αγώνα. Δημιούργησαν μαζί μια νέα ελπιδοφόρα κατάσταση. Γι' αυτό ανησυχούν και μας συκοφαντούν οι εργοδότες και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Οπως τονίζεται, το σωματείο σήμερα, μετά από την 15χρονη αδράνεια και την απραξία που είχε επιβάλει η ΠΑΣΚΕ, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων για να διεκδικήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Κάναμε, συνεχίζει, ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και απορρίπτουμε τη λογική του εφικτού που οδήγησε τον κλάδο σε συνεχείς υποχωρήσεις, στην εξαθλίωση και τη μιζέρια. Δίνουμε έναν αγώνα αναγκαίο που συνέβαλε και συμβάλλει στην ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου, στην ενημέρωση της εργατικής τάξης και την εκδήλωση της εργατικής αλληλεγγύης».

Αυτός ο αγώνας, καταγγέλλει το σωματείο, έχει απέναντι τους αδηφάγους ξενοδόχους, οι οποίοι μπροστά στην αγωνιστική στάση, στον ασυμβίβαστο αγώνα μας, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν εκβιασμούς, απειλές, πήγαν στα δικαστήρια για να μας εμποδίσουν, για να επιβάλλουν τη σιωπή, μπροστά στο τρελό πανηγύρι των κερδών τους.

Είχε απέναντι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Μάρτη και της ΝΔ μετά, η οποία καλούσε και καλεί να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, να διατηρήσουν την «εργασιακή ειρήνη» για το «καλό» του τουρισμού, για το «καλό» της Ελλάδας, να συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα των ξενοδόχων.

Είχε απέναντι την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που, από την αρχή του αγώνα, προσπάθησε να τον εμποδίσει, να τον συκοφαντήσει, να περάσει κλίμα συμβιβασμού και αποδοχές του απαράδεκτου μισθού των 487 ευρώ! Με τον οποίο συμφώνησαν.

Ο σύνδεσμος καταγγέλλει την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, γιατί όπως τονίζει «με ανακοίνωση σκοπιμότητας προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά. Καλλιεργεί την αδράνεια και το συμβιβασμό, την ανασφάλεια και το φόβο. Τάσσεται και αυτή τη φορά, την ώρα που ο κλάδος δίνει σκληρή μάχη, με το μέρος των ξενοδόχων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ξενοδοχοϋπαλλήλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει προβλήματα ενόψει των εκλογών (2012-09-15 00:00:00.0)
Στη μάχη για την τοπική Σύμβαση (2006-03-01 00:00:00.0)
Μισθοί πείνας και φέτος (2005-04-12 00:00:00.0)
Συνειδητή επιλογή η ταξική διεκδίκηση (2004-11-11 00:00:00.0)
Τροχοπέδη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (2002-11-22 00:00:00.0)
Σε κατάσταση... αναμονής η πλειοψηφία (1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ