Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Δίκη για πλαστογραφία του μητρώου μελών

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η μήνυση για την πλαστογραφία του μητρώου μελών στην Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών και Πειραιώς κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοίκησης το Μάρτη του 2000. Τη μήνυση έχει καταθέσει η Μαρία Κουραβά που ήταν δικαστική αντιπρόσωπος στις αρχαιρεσίες, ενώ σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές. Το όργιο βίας, νοθείας και τρομοκρατίας στις εκλογές είχε την πλήρη κάλυψη του γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θ. Βασιλόπουλου και των στελεχών της ΠΑΣΚΕ αφού με αυτόν τον τρόπο και τα «κουκιά» τους εξασφαλίζονται και η μεγαλοεργοδοσία εκπροσωπείται στο σωματείο και στην Ομοσπονδία του κλάδου!

Κατηγορούμενοι είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές: Σαράντος Πολυμενάκος, τότε πρόεδρος και διευθυντής καταστήματος του «Σκλαβενίτη». Ευδόκιος Ακινίδης, τότε γραμματέας και διευθυντής προμηθειών στον «Βερόπουλο». Αναστάσιος Αναστασίου τότε μέλος διοίκησης και διευθυντής προσωπικού στον «Βασιλόπουλο». Ανδρέας Κουτρούκης, υπάλληλος του σωματείου.

Μάρτυρες υπεράσπισης των παραπάνω είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Γρ. Φελώνης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Θ. Βασιλόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν για να ψηφίσουν από διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ, που τους έδιναν μάλιστα και έτοιμα σταυρωμένα τα ψηφοδέλτια. Αρκετοί εργαζόμενοι δεν ήταν καν μέλη της Ενωσης, ενώ υπήρξαν και διπλοψηφίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ