Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμάζουν την απεργία τους

Σύσκεψη Σωματείων Οικοδόμων της Β/Δ Ελλάδας

Εντονη είναι η αγανάκτηση των οικοδόμων και ο προβληματισμός τους για την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη των διοικήσεων των Σωματείων τους που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο της Αρτας. Εντονες είναι και οι διαθέσεις για την οργάνωση μαζικής και μαχητικής απεργίας στις 10 του Νοέμβρη, που, όπως εκτιμούν, θα είναι καθοριστική για την παραπέρα πορεία.

Με βάση το πλαίσιο της Ομοσπονδίας έγινε συζήτηση κατά την οποία διαπιστώθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και στην περιοχή της Β/Δ Ελλάδας. Συζήτησαν ακόμα πάνω στα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Ανεργίας και αποφασίστηκε η ανάδειξη των προβλημάτων αυτών, σε συντονισμό με άλλους μαζικούς φορείς και η, από κοινού με τους άλλους φορείς, αντιμετώπισή τους. Τέλος, αποδεκτό έγινε το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας, στα πλαίσια της δράσης του ΠΑΜΕ, για σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική με απώτερο στόχο την ανατροπή της.

Σε σχέση με τα ζητήματα του κλάδου στην περιοχή ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας της περιοχής και τον τραγικό απολογισμό των 10 θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων που έγιναν στη Β/Δ Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι του 2004. Οι 5 από το σύνολο των 10 νεκρών εργαζομένων ήταν οικοδόμοι... Την ίδια ώρα, διαπιστώθηκε, η Επιθεώρηση Εργασίας λειτουργεί σα μηχανισμός της εργοδοσίας, όπως προκύπτει και από τη μέχρι τώρα εμπειρία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη σύσκεψη μπήκε και το θέμα των οικονομικών μεταναστών. Σχολιάστηκαν τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του αθλητισμού με τα φαινόμενα έξαρσης του εθνικισμού και του ρατσισμού που καλλιεργούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης και τονίστηκε ότι οι οικονομικοί μετανάστες είναι μέρος της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ