Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μεθοδεύεται κατάργηση της εποχικής επιδότησης

Δυναμική απάντηση αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά

Την κατάργηση της έκτακτης εποχικής επιδότησης στους ανέργους μεθοδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ! Η αρχή, όπως όλα δείχνουν, επιχειρείται να γίνει από τους άνεργους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καθώς οι προϋποθέσεις, που τους έθεσε για να τους καταβάλει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που παίρνουν κάθε τέτοια εποχή εδώ και 9 χρόνια, είναι απαγορευτικές για τη συντριπτική τους πλειοψηφία! Χτες, στη διάρκεια μαζικών παραστάσεων διαμαρτυρίας που έκαναν οι άνεργοι μαζί με τους εκπροσώπους των ταξικών τους Σωματείων, διαδοχικά, στο κεντρικό κτίριο του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες και στο υπουργείο Εργασίας, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της επιχείρησης αυτής. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αγανάκτησή τους, αλλά και την επί τόπου απόφασή τους να απαντήσουν στην πρόκληση με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Αποφάσισαν συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κουμουνδούρου και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Για την ακρίβεια, χτες αποκαλύφθηκε ότι έγινε βρώμικη προσπάθεια από την κυβέρνηση, ώστε οι άνεργοι να βρεθούν προ τετελεσμένων. Στη συνάντησή τους το πρωί με τον Μπ. Δανέλη, εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ στον Οργανισμό, τους ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της διοίκησης του Οργανισμού που είχε προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι, η κυβερνητική κατεύθυνση ήταν να παρθεί απόφαση εκτός ημερήσιας διάταξης, ώστε να τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τις προϋποθέσεις που είχαν πάρει και την προηγούμενη, δηλαδή με 30 ένσημα την τελευταία 2ετία. Επίσης, ότι το ποσό θα ήταν ίδιο με το περσινό, δηλαδή περίπου 670 ευρώ.

Οι άνεργοι απαίτησαν την αναπροσαρμογή του ποσού στα 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Γιακουμάτο για να του θέσουν αυτό το αίτημα. Ο υφυπουργός όχι μόνο αρνήθηκε την αναπροσαρμογή του επιδόματος, αλλά τους ενημέρωσε ότι ...τελικά αλλάζουν και οι προϋποθέσεις για την καταβολή του!

Οι άνεργοι απαίτησαν και πέτυχαν να μην παρθεί απόφαση από τον ΟΑΕΔ. Και όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης: «Από εδώ και μπρος όλα εξαρτώνται από μας και το μαζικό μας αγώνα. Διεκδικούμε όχι μόνο το έκτακτο επίδομα, αλλά και την τακτική επιδότηση στο 80% του μισθού όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν έγκαιρη καταβολή του επιδόματος στους εποχικούς του Τουρισμού (2017-10-19 00:00:00.0)
Απαίτησαν προστασία για άνεργους και εποχικούς εργαζόμενους (2013-02-19 00:00:00.0)
Αντί για δουλιά ελεημοσύνη... (2004-11-17 00:00:00.0)
«Δουλιά για όλους»! (2004-10-06 00:00:00.0)
Τους αφήνει στη μοίρα τους η κυβέρνηση (2002-01-26 00:00:00.0)
Αγώνας για τους ανέργους (2000-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ