Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εύλογη αποσιώπηση

Να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα επιχείρησε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Μιλώντας σε Ελληνες απόφοιτους του «London Business School», υποστήριξε θερμά την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρηματιών, ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να βλάψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων! Κι αυτό την ίδια στιγμή που τόνιζε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κράτος αρωγό και όχι χειραγωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», αλλά....«οι απαντήσεις αυτές δεν μπορεί να είναι σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό αποκλείεται».

Ο υπουργός δε στάθηκε όμως μόνο σε αυτή τη στρεβλή ιδεολογικοπολιτική θέση, ενός κράτους που θα εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των κεφαλαιοκρατών και θα... προστατεύει, παράλληλα, τους εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι μία ακόμη στόχευση της κυβέρνησης είναι η «ενίσχυση της συνεργασίας ιδιωτικού τομέα και Δημόσιας Διοίκησης», για να επικεντρώσει και στο «αναπτυξιακό μοντέλο» που οραματίζεται για την Ελλάδα και η κυβέρνηση της ΝΔ. «Είναι αδιανόητο - είπε ο υπουργός - να μην εκμεταλλευόμαστε τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας» και τα προσδιόρισε ευθύς αμέσως, μεταξύ άλλων: «το ανεκμετάλλευτο δυναμικό ανάπτυξης, σε τομείς όπως το εμπόριο και ο τουρισμός»..!

Για να αιτιολογήσει ο υπουργός την ανάγκη υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης επικαλέστηκε στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2004, σύμφωνα με τα οποία ανάμεσα σε 102 χώρες, η Ελλάδα κατέχει από την 33ημέχρι και την 40ή θέση, σε δείκτες όπως «Ανταγωνιστικότητας - Ανάπτυξης», «Επιχειρηματικής Ανταγωνιστικότητας», «μακροοικονομικού περιβάλλοντος» και «επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο Δ. Σιούφας, φυσικά, δεν αναφέρθηκε στους δείκτες που αφορούν την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, στην υποβάθμιση του βιωτικού επιπέδου των εργαζομένων, ή στην ανασφάλεια των λαϊκών νοικοκυριών. Ομως η παράλειψη αυτή θεωρείται, πέρα για πέρα εύλογη...


Γ.Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ