Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Διακρίσεις σε ελέγχους και ποινές

Ελλειμμα χρήσης τόσο το 2002 όσο και το 2003, σημαντική έλλειψη ελεγκτών, καθεστώς ατιμωρησίας και ανεπαρκούς ελέγχου, καθώς και επιλεκτική επιβολή προστίμων από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά διαπιστώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου με τη συμμετοχή της νέας διοίκησης του Οργανισμού. Στη διάρκεια της σύσκεψης η τελευταία διοίκηση παρουσίασε έκθεση σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και εγκρίθηκε πρόγραμμα δράσης της νέας διοίκησης.

Μεταξύ άλλων, από την έκθεση της προηγούμενης διοίκησης προκύπτει ότι ο Οργανισμός, που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, λειτουργεί με κενές διοικητικές θέσεις. Επίσης, αναφέρθηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις στις οποίες δεν εισπράχθηκαν πρόστιμα και αναφορές υπαλλήλων για παραβάσεις μέσα στις λαϊκές αγορές στις οποίες δεν επιβλήθηκαν ποινές. Σε μια σειρά άλλες περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα λειτουργίας του Οργανισμού, επιβάλλονται επιλεκτικά διοικητικές κυρώσεις με ανομοιομορφία ποινών και γίνεται ανεκτή η μη εφαρμογή τους «κατά περίεργο τρόπο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα δράσης της νέας διοίκησης που εγκρίθηκε προβλέπει μεταξύ άλλων κωδικοποίηση των ισχυουσών ρυθμίσεων και εισαγωγή ρυθμίσεων για ζητήματα που δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία, ενίσχυση των εξωτερικών ελεγκτών του Οργανισμού από το υπουργείο Ανάπτυξης με 90 άτομα που θα προέλθουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, πρόγραμμα τριετούς εξυγίανσης των οικονομικών του Οργανισμού για να σταματήσει να είναι ελλειμματικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ